Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Google Helpouts Üzerinde Markalardan İlk Örnekler

Google Helpouts Üzerinde Markalardan İlk Örnekler

Google'ın e-ticaret platformuna dönüştürmeye hevesli olduğu yeni uygulaması Helpouts'u şimdiden iletişim için kullanan markalar.

Google bu ayın başında Helpouts ürününü tanıttı. Helpouts kullanıcıların gerçek zamanlı olarak video chat yapabilmesine yarıyor ve platform kendini uzmandan meraklısına eğitim imkanı sunmasıyla tanıtıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=K-VFC9AQM1k
Zumbara ve Skillshare gibi yeteneklerinizi ücretsiz olarak takas ettiğiniz programlara da bir anlamda rakip olarak online eğitim konusunda bir e-ticaret uygulaması olduğu asıl düşünce Google Helpouts için. Ama şimdilik markaların 2 haftalık bu kısa süre içinde Helpouts’u nasıl kullandığına kısaca göz atmakta fayda var.
How to/ nasıl yapılır? videolarının çok popüler olduğu alanlardan biri de makyaj. Sephora da Helpouts’un nasıl kullanılabileceğini erken görmüş ve kanalı şimdiden çok profesyonel görünüyor. Marka şimdiden Helpouts üzerinden 7/24 makyaj nasıl yapılır eğitimleri veriyor.
Dev yapı market zinciri Home Depot da aynı şekilde kullanıcılara ufak tefek ya da büyük çaplı ev tamir işleri nasıl yapılır konusunda Helpouts üzerinden gerçek zamanlı eğitim ve destek veriyor. Evinizi gerçek bir usta gibi nasıl boyayacağınızı uzmanından video yardımıyla öğrenebilirsiniz.
Weight Watchers markası ise Helpouts platformunu erken kullanmaya başlayanlardan biri olurken kullanıcılara spesifik başlıklar altında yardım ediyor. Çok fazla harcama yapmadan nasıl sağlıklı beslenilir eğitimi platformda şimdiden ulaşılabilir durumda.
Rosetta Stone ise bu markaların aksine doğrudan platformu ücretli eğitimlerine yer vermek için kullanmış. Zaten Helpouts üzerinde video chat’i ileri bir tarihe randevu ile alabiliyorsunuz. Rosetta Stone dünyanın en büyük online dil öğrenme yazılımlarından biri ve iş modelini vakit kaybetmeden buraya taşımış.