Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zorlu PSM’nin İlk Video Sanatı Sergisi: Erdal İnci – Clones Project

Zorlu PSM’nin İlk Video Sanatı Sergisi: Erdal İnci – Clones Project

Erdal İnci zaman, döngü, an içinde sıkışma gibi hisler uyandıran video çalışmalarını Zorlu PSM'de sergiliyor.

Video ve GIF sanatını bir arada ele alarak, ölçek ve boyut olarak küçültmeden farklı bir format yaratan Erdal İnci, Zorlu PSM’de Clones Project isimli sergisini açtı. 28 Ağustos’a kadar sergilenecek olan eserler; video, GIF döngü kavramlarının özüne inip yüksek çözünürlüklü formatla doğuyor.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin ilk video sanatı sergisi olma özelliğini de taşıyan Clones Project’te sanatçının 9 eseri yer alıyor. Eserlerle karşılaştığım anda verdiği temel his, düzen ve rutin oldu. Mutlak uyum içerisinde hareket eden imgeler videonun tamamını etkilememekle beraber erişebildiği noktalarda büyük izler bırakıyordu.

99 Percent, Centipedes, Schlesisches Tor, Stumblers, Light Dome, Toroid, Tunel Square, Kurdela Street ve Pixelization isimli eserlerini sergileyen sanatçı kullandığı medyayla birlikte kendi çizgisini yaratıyor. GIF sanatı içerisinde üretilen içerikler hareket ve kare metriklerinden ötürü küçük boyutlarda ve çözünürlüklerde üretiliyor. Erdal İnci ise çalışmalarını yüksek görüntü kalitesiyle de destekleyerek adeta dev GIF’ler yaratıyor.

Özellikle Centipedes, Schlesisches Tor gibi sadece birinci tekil kişinin hareketlerine ve onun değiştirdiği çevreye bağlı kalmayan eserler, ilgimi en çok çekenler oldu. Sadece Erdal İnci’nin yarattığı çevre değil, onun dışında değişen ve döngüye hapsolan uçan kuşlar, gidemeyen trenler de eserlerin minik detayları arasında yer alıyor.

my solo show "Clones Project" with @artnivocom at @zorlu_psm between July 8th and August 28th. #istanbul

A post shared by Erdal Inci (@erdalinci) on


Centipedes

http://erdalinci.tumblr.com/post/123933806660/centipedes-ultra-hd-video-2015

Kurdela Street

Light Dome

Schlesisches Tor

Serginin sonunda yer alan flipbook benzeri analog GIF makinesi tüm sürecin bilgisayar teknolojilerinden uzaklaştığında neye benzediğini örnekliyor.

Analog GIF Machine.

A post shared by Mert Serim (@mertserim) on


Görsel; Bigumigu