Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bodrum Sokaklarında ​Deniz Atıklarından Yapılmış Heykeller

Bodrum Sokaklarında ​Deniz Atıklarından Yapılmış Heykeller

Denizden toplanan atıklarla yapılan heykeller Bodrum Turgutreis’te sergilenmeye devam ediyor.

Bodrum’a gitmek yaz rutinimin değişmez parçalarındandır, tek istisnası 2014 yazı. Ben buralarda değilken; İnaf Gari ekibi, Turgutreis D-Marin gönüllüleri ve sanatçı Rıfat Koçak muhteşem bir etkinliğe imza atmışlar.

Turgutreis’teki D-Marin’in etrafındaki çimler bir açık hava sergisine dönüşmüş: Denizlerden toplanan pet şişeler, terlik, şapka, hatta bisikletten yapılmış kocaman balık heykelleri, Bodrum’un simge ismi Cevat Şakir ve geçtiğimiz haftalarda kaybettiğimiz efsane denizci Sadun Boro’nun yine denizden toplanan atıklardan yapılmış büyük portreleri…

İnaf Gari Çöp sanat Etkinliği ekibi, Çatal Adası’nda su altı ve sahil temizliği yapmış ve çok sayıda deniz atığı toplamış. Denizlerden toplanan bu çöpler, heykeltıraş Rıfat Koçak’ın sanat yönetmenliğini yaptığı etkinlikle dev heykellere dönüştürülmüş ve heykeller “Halikarnas Balıkçısı” Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın 41. ölüm yıl dönümünde halka açılmış.

Denizden toplanan çöpler deyince aklınıza sadece plastik ambalaj atıkları gelmesin. Denizden çıkarılanlar arasında saç kurutma makinasından, cep telefonuna, çaydanlıktan ütüye kadar birçok malzeme varmış.

Büyük titizlik ve emekle yapılmış atık heykelleri mutlaka gidip yakından görmenizi tavsiye ederim.

Cam şişe parçaları ve pet şişe kapaklarından yapılan portreler:

Sergide en çok dikkatimi çeken eser ise, Rıfat Koçak’ın 9 ayda tamamladığı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın yaklaşık iki tonluk atık demirden yaptığı heykeli oldu:

Görsel; Bigumigu