Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zorlu Center, İstanbulluları Işık Festivali’yle Buluşturuyor

Zorlu Center, İstanbulluları Işık Festivali’yle Buluşturuyor

Zorlu Center, Türkiye’de ilki gerçekleştirilecek olan Işık Festivali’ne 13 Kasım - 29 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacak.

İstanbul’un ilk ışık festivali “İstanbul Light Festival Zorlu Center”, 13 Kasım-29 Kasım tarihleri arasında, 17 gün süreyle Zorlu Center’da gerçekleşecek. Dünyaca ünlü 22 ışık sanatçısını konuk eden festivalde ışık yerleştirmeleri, interaktif ışık şovları, performanslar ve atölyeler yer alacak.

Şu ana kadar Berlin, Sydney, New York, Amsterdam, Lyon, Prag gibi birçok şehirde gerçekleştirilen festival, bu yıl ilk kez Türkiye’de Zorlu Center’ın ev sahipliğinde gerçekleşiyor.

Finlandiyalı ünlü ışık sanatçısı Kari Kola’nın açılışıyla başlayacak olan festivalde Fransız sanatçılardan oluşan Groupe-Laps, ışıkla yapacağı 170 insan figürü ile festivalde bulunacak. Hollandalı Studio Vollaerszwart’ın “Love Tunnel” (Aşk Tüneli) eseri ise metro tünelinde yer alacak. Avustralyalı Amanda Parer, Amerikalı Heykeltıraş Jen Lewin, Lita Albuquerque, PITAYA, Miroslaw Struzik, TILT, Alaa Minawi, FLYNN TALBOT, STORY BOX gibi ünlü sanatçıların da konuk olacağı festivalde ayrıca ışık sanatçısı Refik Anadol da “Liminal Room” isimli eseriyle yer alıyor.

Birleşmiş Milletler’in “Işık Yılı” ilan ettiği 2015’in son aylarında gerçekleştirilen festivalin küratörlüğünü Ucla Üniversitesi’nden Rebecca Mendez, eş küratörlüğünü Adam Eeuwens, yönetmenliğini ise Murat Patavi üstlenmiş.

Festivalle ilgili detaylı bilgiyi şuradan edinebilirsiniz.

Görsel; istanbullightfestival