Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Zombi İstilası için Mesajlaşma Uygulaması

Zombi İstilası için Mesajlaşma Uygulaması

Zombiler dünyayı ele geçirdiğinde, internet ağı kesildiğinde bile kullanılabilen mesajlaşma uygulaması.

İnternetin kara sınırlarını kaldırdığından ve her kültürle iletişime geçme özgürlüğü sunduğundan bahsederiz hep. Bunun hayatımızdaki birçok şeyi nasıl kolaylaştırdığından dem vururuz bir de üzerine. Peki ya bir zombi istilası olsaydı ve tüm bu ağdan, hizmetten faydalanamıyor olsaydık? Sessiz kalmamız gereken ve dikkat çekmememiz gereken bu yeni dünya düzeninde nasıl iletişim kurardık?

Zombie Chat, dünyanın karardığı ve baz istasyonlarının çalışmadığı zaman da iletişim kurmanızı sağlayan bir uygulama. Peer 2 Peer (P2P)  ve Bluetooth ile bir WiFi ağı yaratıyor ve yakınızdaki kişilerle metin ve fotoğraf tabanlı konuşmanızı sağlıyor. Kıyametten kurtulanları gözleyen fener (Survivor Beacon) de eğer yakınınızda uygulamayı kullanan birisi varsa sizi bilgilendiriyor.

P2P ağı kullanarak mesajlaşma imkanı sunan ilk uygulama Zombie Chat değil. Ancak kullandığı esprili üslup ve fotoğraf gönderebilme özelliği ayrışmasını sağlayan iki etken. 

ZombieChat’in iOS uygulamasını buradan indirebilirsiniz. P2P ağ kullanarak ortak konuşma imkan sunan Flow’dan da bahsetmiştik

Görsel; ZombieChat