Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yüzünüzle Müzik Yapabileceğiniz Yılbaşı Kartları

Yüzünüzle Müzik Yapabileceğiniz Yılbaşı Kartları

Yuri Suzuki, Pentagram Londra'nın bu yılki dijital tebrik kartları için insan yüzünü enstrümana dönüştüren Face the Music adlı etkileşimli bir platform yarattı.

Yaratıcı ajans Pentagram Londra, bu yılki Noel kartları için ses tasarımcısı ve elektronik müzisyen Yuri Suzuki ile iş birliği yaptı. Yuri Suzuki de bu iş birliği için Face the Music adlı platformu yarattı. Face the Music insan yüzünü bir müzik enstrümanına dönüştürmek için yüz tanıma özelliğini kullanan etkileşimli bir çevrimiçi platform. Platformda ağzınızı açıp kapatarak başınızı sağa sola hareket ettirerek ya da kaşlarınızı oynatarak elektronik, dubstep, opera, blues veya bilim kurgu gibi farklı müzik stillerini çalabiliyorsunuz.

Yuri Suzuki platformun konseptini anlatmak için 4 video yayınlamış. Videlarda Suzuki’nin ofis koltuğunda dönerek birden bire süper kahraman gibi farklı kostümlere büründüğünü görüyoruz. Bu esprili videolarda yüz ifadesiyle nasıl müzik yapabildiğini gösteriyor. Bu sırada ekip arkadaşları da arka planda dansçı ve virtüöz kılığına girerek ona destek olmuşlar.

Face the Music nasıl ortaya çıktı?

Yuri Suzuki, Face the Music proje konseptinin bir neşe arayışından ortaya çıktığını açıklamış: “Geçenlerde bir arkadaşımla biraz zaman geçirdikten sonra, yüzümün çok gülmekten ağrıdığını fark ettim. Son zamanlarda çok fazla gülmediğimi hatta gülümsemediğimi de fark ettim. Sanırım iç karartıcı gelişmelerin bu yıla damgasını vurması yüzünden böyle oldu. Bu yılki tebrik kartıyla nasıl eğlenceli bir etkinlik yaratabileceğimiz üzerine düşündüm. Birçok tasarımcı gibi benim de disleksim var ve bana disleksinin beynimizle vücudumuz arasındaki bağlantıdan ibaret olduğu söylendi. Buradan hareketle ellerimizi veya kollarımızı ses çıkarmak için kullanmak yerine, yüz ifadelerini kullanmanın müzik yapmanın daha iyi ve daha eğlenceli bir yolu olabileceğini düşündüm.”.

“Proje, stüdyoda yapılan çok sayıda deneyden sonra gerçekleşti. Müzik dinlerken aklımda her zaman bir imge vardı. Böylece dubstep ve blues gibi türlerle ilgili olan bazı ifadeleri kolayca bulabildim. İster yüzünüzü ister müzik aletinizi kullanın, ses çıkarmak tüm müziklerin temelini oluşturur.” diyor Yuri Suzuki.

Face the Music platformunda yüzünüzle müzik yapmayı buradan deneyimleyebilirsiniz. Kamerayı aydınlık bir ortamda – karanlık olursa hareketleriniz tam olarak algılanamıyor- açtıktan sonra müzik türleri arasından seçim yapmanız gerekiyor. Performansınızı arkadaşlarınıza göndermek ve yeni yıllarını kutlama için sol alttaki kayıt düğmesini tıklayın.

Görsel: Vimeo