Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yokmuş Gibi Hissettiren Hiç Çamaşırı

Yokmuş Gibi Hissettiren Hiç Çamaşırı

Rahatlığı ön plana çıkaran Penti, yeni reklam filmiyle varlığı hissedilmeyen yeni sütyen tasarımını 'Hiç Çamaşırı' sloganıyla tanıtıyor.

Penti, kadınlara konfor vadeden ve Hiç Çamaşırı serisi olarak adlandırdığı yeni koleksiyonu için tasarlanan balensiz sütyenleri tanıttığı yeni reklam filmini yayınladı.

Son dönemde bilhassa sosyal medyanın kitlelere sağladığı ifade gücüyle değişimi hızlanarak pek çok konudaki travmalarıyla yüzleşen dünyada, moda endüstrisinin uzun yıllardır 34-36 bedene, belli basen ve göğüs ölçülerine hapsettiği ideal beden ve güzellik algısı, beden olumlama (Body Positive Movement) hareketi ile birlikte değişmeye başladı.

Beden olumlama, dayatılan belli kalıplara tepki olarak cinsiyet fark etmeksizin bireylerin idealize edilen beden algısına uymak zorunda olmadıklarını ifade ediyor. Kitlelerin ortak dili değişmeye başladıkça, markaların verdikleri mesajlar da değişiyor. Beden olumlama ile birlikte moda sektörünün iletişim stratejilerinde yerini alan “rahatlık” mesajı bunlardan biri.


aRthuR Istanbul tarafından hazırlanan ‘Hiç Çamaşırı’ reklam kampanyasında Penti de, kadınların vücut ölçülerinin farklı olabileceğini ancak konfor ve özgürlüğün kadınların ortak dili olabileceğinin altını çiziyor. Gündelik yaşamda farklı kalıplardaki birçok kadının gün içindeki anlarından kesitler gördüğümüz ve yönetmen koltuğunda Hami Özkan’ın oturduğu reklam filminde, marka “rahatlık artık kadının gittiği her yerde!” mesajını veriyor.

Markanın 2022 yılı içinde dikkat çeken bir diğer işi de, yine aRthuR Istanbul iş birliği ile gerçekleştirdiği “Gayet Normal” sloganıyla regl dönemini tabu olmaktan çıkararak normal bir süreç olduğunu hatırlatmak amacıyla kurgulanan regl destek külodunu tanıttığı reklam kampanyası filmiydi.

Künye:
Reklamveren: Penti
Reklam ajansı: aRthuR Istanbul
Prodüksiyon şirketi: Riders
Yönetmen,: Hami Özkan
Post Prodüksiyon Şirketi: ABT İstanbul
Müzik: 3k1a Music

Görseller: Instagram, Twitter, Youtube