Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeryüzünün En İyi ve En Cesur Ajansları

Yeryüzünün En İyi ve En Cesur Ajansları

Reklam sektörünün "kutsal dergisi" Contagious, küresel ekosistemin en ezber bozan oyuncularını seçti.

2004’ten beri pazarlama, tasarım ve yaratıcılık dünyasına yön veren marka fikirleri ve stratejileri küratörü ve inovatif iletişim trendlerinin bir radarı niteliğinde olan Contagious, dünyanın en başarılı ve en cesur 12 ajansını seçtiği Contagious Pioneers 2016 listesini yayınladı.

Şirketin araştırma ve bilgi-istihbarat servisi Contagious I/O‘nun kendi içerik havuzunda 2015 boyunca yer edinmeyi başaran işler, sınıflandırıldığı içerik değerine ve çeşitliliğine göre puanlandırılırken ortaya mümkün olduğunca hassas ve tutarlı sonuçlar çıkmış.

Kazananlar sırasıyla şöyle:

  1. Colenso BBDO Auckland, Yeni Zelanda
  2. Forsman & Bodenfors Stokholm, İsveç
  3. Marcel Paris, Fransa
  4. Droga5 New York, ABD
  5. R/GA New York, ABD
  6. CP+B Boulder/Kolorado, ABD
  7. Grey Londra, İngiltere
  8. Prime Stokholm, İsveç
  9. Grey New York, ABD
  10. Leo Burnett Beyrut, Lübnan ve FP7 DXB Dubai, BAE
  11. BETC Paris, Fransa

Peki yeryüzünün en iyi ve en cesur ilk üç ajansı yakınlarda hangi akılda kalan işlere imza atmış, görelim.

Colenso BBDO, Auckland

Cannes’da Press kategorisinde ödül kazanan işlerinden A Cream That Gives You Wrinkles, kendini diğer konvansiyonel kozmetik ürünlerinden çarpıcı bir şekilde ayıran nemlendirici bir göğüs kremi reklamı.

Colenso BBDO, bu kampanya aracılığıyla gözlemlenebilir meme kanseri belirtilerinin erken teşhis adına saptanması için vücuttaki değişimlerin düzenli olarak kontrol edildiği yeni bir güzellik rutiniyle tanıştırmıştı.

Forsman & Bodenfors, Stokholm

2013 yılında efsanevi Volvo ve Jean-Claude Van Damme işini ortaya koyan ajans Forsman & Bodenfors, 805 Milyon İsim kampanyasının da arkasındaki isim. Dünya Sağlık Programı‘nın yardım ettiği 80 milyon kişiden 50’sinin ismini vücuduna işleyen Zlatan Ibrahimovic, medyada hakkında yayınlanan 3000’den fazla makaleyle büyük yankı uyandırmıştı.

Marcel, Paris

Cannes Lions 2015’te Direct kategorisinde ödül alan işlerden The Freshest Orange Juice Brand hedef tüketicinin meyve suyu pazarına karşı duruşunu ve düşüncesini muazzam bir kesinlikle okumayı başarmış bir kampanya.

Portakalların sıkıldığı saat ve dakikaya göre değişen marka ismi tazelik iddiasını hiç olmadığı kadar doğrudan bir şekilde sunmayı başarmıştı.

Ayrıca yine Contagious‘un yıllık olarak hazırladığı en “bulaşıcı” pazarlama fikirlerinin derlendiği Most Contagious 2015 raporuna buradan ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Görsel; Contagious