Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
“Germinatorium” ile Yerel Bitkileri Yeniden Canlandırmak [Redesign Everything Kazananı]

“Germinatorium” ile Yerel Bitkileri Yeniden Canlandırmak [Redesign Everything Kazananı]

Germinatorium, fidanlıklar ve topluluk eğitim programları aracılığıyla São Paulo ve çevresindeki yerli bitki popülasyonlarının yeniden canlandırılması için çalışıyor.

Germinatorium’un kalbi, bir eğitim çadırı. Bu çadır, kolayca monte edilebilen yapıda olan ve şeffaf plastikle kaplanmış olan çimlendirme tezgahlarının yanı sıra yüksek verimli iç mekan ekimine imkan tanıyan sulama ve aydınlatma sistemleri ile donatılmış. 3 x 3m ölçülerinde olan çadır, 16 kişinin aynı anda kullanımı için 6m x 6m alan sunuyor.

Çadır, yeniden kullanılabilir veya biyolojik olarak parçalanabilen yetiştirme kaplarında 15 fideyi barındıran yaklaşık 100 tepsilik bir kapasiteye sahip. Bina garajları, okul odaları, kültür merkezleri, gecekondu depoları gibi kapalı veya güneş almayan mekanlarda dahi kurulabiliyor.

Sistem, kapalı ve güneş almayan mekanlarda da kurulabiliyor

Çadır, São Paulo’da günümüze ulaşan yerel bitkilerden elde edilen yerli türlerin tohumlarının çimlendirilmesi için kullanılıyor.  Aynı zamanda halkın katılımına açık bir eğitim alanı olarak da işlev görüyor. Katılımcılara her bir türün nasıl filizlendirilebileceği burada öğretiliyor. Bu süreçte Germinatorium ekibi katılımcılara şehrin bitki örtüsünün çevresel ve tarihi bağlamını da  anlatıyor. Eğitimin ardından her katılımcı, kentsel biyoçeşitliliği arttıracak şekilde bahçelerde veya kamusal alanlarda dikilmek üzere bir bitki koleksiyonunu evine götürüyor. Bu süreç her mevsim tekrarlanabiliyor.

Cerrado Infinito‘nun imzasını taşıyan Germinatorium, yakın zamanda Redesign Everything Challenge’ın kazananlarından biri oldu.

Redesign Everything Challenge’ın tüm kazananlarına buradan göz atabilirsiniz.

 

Görsel: Germinatorium