Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yaratım Sürecini Yansıtan Özel Tasarımıyla Ferrari 812 Competizione

Yaratım Sürecini Yansıtan Özel Tasarımıyla Ferrari 812 Competizione

Özel tasarım Ferrari 812 Competizione, geliri eğitime bağışlanmak üzere 17 Ekim’de New York'ta gerçekleşecek Ferrari Gala'da açık artırmaya çıkarılacak.

Otomobilin üzerindeki ve içindeki eskiz çizgilerini oluşturmak için kullanılan tekniği geliştirmek üzere, Ferrari Stil Merkezi ile Özel Tasarım ekibi bir yılı aşkın bir süre iş birliği yaparak yakın temas halinde çalışmış. Bu süreçte karşılarına çıkan en zorlu görev, kusursuz tekniği gerçekleştirmek ve aynı zamanda yaratıcı estetiği korumak arasındaki mükemmel dengeyi yakalamak olmuş. Ferrari baş tasarımcısı Flavio Manzoni’nin 812 Competizione’ye ilham olan eşsiz detaylara sahip çizimleri, sanatsal işçiliğe rehberlik etmiş.

Ferrari 812 Competizione, Ferrari tasarımcılarının ikonik sarı kartlar üzerine yaptığı eskizleri yansıtıyor

Otomobilin Maranello’daki tasarımcılarının fikirlerini, içgörülerini ve notlarını zihinlerinden kâğıda aktardıkları ikonik sarı kartlara benzemesi amaçlanmış. Üzerine detay üzerine detay, fikir ardına fikir eklenen ve sürekli yenilenen bu sarı kartlar, İtalyan otomotiv tasarım tarihinin bir parçası olacak yeni konseptlerin, eşsiz stilistik özelliklerin ve şekillerin oluşturulduğu kağıtlar olarak ayrı bir öneme sahip. Üç katmanlı, mat sarı renge sahip otomobilin üzerinde, ek olarak baş tasarımcının en ikonik öğelerinin izini süren mat siyah rengindeki eskiz çizgileri uygulanmış.

Fotoğraflarda görebileceğiniz üzere yalnızca otomobilin dış cephesinde değil, iç kısmında da çizgiler var. 812 Competizione’nin kokpitini kaplayan, yüzde 65 geri dönüştürülmüş polyesterden oluşan ve Ferrari Purosangue’de dünya prömiyeri olarak sunulan yeni nesil Alcantara® döşemeler, yenilikçi bir teknik kullanılarak doğrudan üzerine işlenen tasarım çizimleriyle süslenmiş. Ferrari bu tür özel motifler için genellikle deri kullanıyordu. Bu araç için geliştirilen çözüm ise öncekilerden farklı. İç döşemeyi, yolcu bölmesinin halısında ve arka duvarında kullanılan siyah trilobal Superfabric tamamlıyor.

Ferrari müşterilerinden oluşan topluluğun katılacağı Gala’dan elde edilen tüm gelir, şirketin eğitime destek projeleri kapsamında, hayır kurumlarına bağışlanacak. Otomobil, Ferrari Stil Merkezi’nin (Centro Stile Ferrari) her yeni model için yaratıcı araştırmalarına başlama yöntemini ifade eden “boş sayfa” konseptinden esinlenilerek geliştirilmiş. Otomobil, Ferrari tutkunları ve koleksiyoncuları için tasarlanmış, sınırlı sayıda ve son derece özel bir seri olan 999 Ferrari 812 Competizione ’den biri.

Görsel: Ferrari