Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yamaha’dan Enstrümanları Mekanın Parçası Kılan Mobilyalar

Yamaha’dan Enstrümanları Mekanın Parçası Kılan Mobilyalar

Yamaha Design Laboratory, Milano Tasarım Haftası'na “You Are Here” isimli sergisiyle katılacak.

“You Are Here” (Buradasın), müziği yaşamının bir parçası olarak gören insanlar için eğlenceli mobilyalar sunuyor. Sergi, 18-23 Nisan tarihleri ​​arasında Milano Tasarım Haftası kapsamında BIANCHIZARDIN Contemporary Art’ta gerçekleştirilecek.

Yamaha Design Laboratory’nin bu serideki yaklaşımı, müzik aletlerini müzisyenin vücudunun bir uzantısı olarak görmesine dayanıyor. Ekip, diğer cansız nesnelerden farklı olarak enstrümanların mevcudiyetinde benzersiz bir yakınlık olduğuna ve bu yakınlığın onları gerçekten sahipleriyle yaşayan bir varlık gibi hissettirdiğine inanıyor.

Hemen şimdi enstrüman çalmanın önündeki engelleri kaldıran tasarımlar

Bu özel sergi için; müzik enstrümanlarıyla dolu bir yaşamı daha eğlenceli hale getiren, onlar için günlük yaşamda alanlar yaratan ve onları hemen oturup çalmanın önündeki engelleri azaltan mobilyalar inşa etmişler.

Yamaha Design Laboratory kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak dünyanın dört bir yanından katılımcıların tepkilerini ölçüyor. Bu, nedenle müziğe dayalı tasarım felsefesini oldukça geliştirmiş bir laboratuvar.

Basın bülteninde şu açıklamalara yer verilmiş: “Bu sergi için, müzik aletlerine günlük hayatımızda alanlar yaratarak ve sadece oturup çalma engelini ortadan kaldırarak, müzik aletleriyle hayatı eğlenceli hale getiren mobilyalar yarattık. Bu tasarımlar, müzik enstrümanlarını sohbetlerimize katıyor, hayatımıza müzik katıyor. Sergimizin adı ‘Sen Buradasın’, var olmanın değerini simgeliyor. Bu belirsizlik ve çalkantılı değişim çağında, değerli bir varlığın gerçekliğini hissetmenin çok daha önemli olduğuna inanıyoruz.”

Sergi, Milano Tasarım Haftası boyunca 11.00-19.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Tasarımlarla ilgili görseller, şu an için bu haberde paylaştıklarımla sınırlı. Gelişmeleri Yamaha Design Laboratory’nin Instagram’ından takip edebilirsiniz.

Görsel: Instagram