Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yalnızca Start-Up’ların Bulunduğu Ortak Çalışma Alanı 1871

Yalnızca Start-Up’ların Bulunduğu Ortak Çalışma Alanı 1871

Chicago'nun en tarihi ve büyük binasının bir katına konuşlanan 1871 yalnızca dijital start-up'lar için ortak bir çalışma alanı.

1871, Chicago’nun yüzey olarak en büyük binası Merchandise Mart’ın bir katında 4645 metre karelik alanda kurulmuş olan dijital start-up’lar için ortak çalışma alanı.

Chicago’da daha önce de bahsettiğimiz Instagram takipçilerinizi sosyal para birimi olarak değerlendirip paylaşmaya değer gördüğünüz ürünleri satan mekanlarla anlaşma yaparak sizi ödüllendiren mobil uygulama Popular Pays‘in kurucuları bizi 1871’e davet etti ve bu sayede yakından inceleyebildik.
1871 alanında kimi start-up’ların ekipleri açık alandaki koltuk masa ve oturma gruplarında çalışmanın karşılığında ortalama 250 dolar aylık bir kira ödüyorken kendine ait kapalı ofisi olan daha büyük girişimlerin ödediği kira bedeli artıyor. Elbette alanda ofis araç gereci olarak gerekli olan her şeyin ücretsiz hizmeti kira bedeline dahil. Açık mutfaklar ve atıştırmalıklar da öyle. Buna ek olarak Amerika’nın en havalı kahve zinciri Intelligentsia şubesi de var içeride. Kısacası bir çalışma ortamının fiziksel tüm ihtiyaçları karşılanıyor.
Bunlar açık alanlardan birkaç görüntü:
Şirketler dilerse bir toplantı odası boyutunda bu tip odalarda da çalışabiliyor:
Bunlar çok daha büyük hatta gerçek bir ofis büyüklüğündeki kapalı alanlardan görüntüler:
Ama en önemlisi de hangi ofiste olursanız olun erişmenizin zor olacağı ‘networking’ olanağı. 1871 alanında tüm mesaisini bir fikri geliştirmek ve farklılaşmaya veren profesyoneller kendileri gibi düşünen insanlarla bir arada olarak en iyi yazılımcıyı, en iyi proje yöneticisini, en iyi arayüz tasarımcısını her gün çalıştığı iş ortamından bulabiliyor.
Alan yalnızca ortak çalışma alanı olarak kullanılmıyor aynı zamanda haftanın belirli günlerinde çeşitli etkinlikler de yapılıyor. Tahtada hepsi sıralanan toplantılar, buluşmalar, zirvelere, workshoplara 1871’e girişiniz varsa dilediğiniz şekilde katılabilirsiniz. Tahtada aynı zamanda içerde bulunan start-uplar ve şirketler de yazıyor.

Bunlar da 1871’in manzarası ve alanından güzel detaylar:
Son derece ufuk açıcı bir konsept.