Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Wes Anderson’dan Montblanc İçin Özel Film

Wes Anderson’dan Montblanc İçin Özel Film

Benzersiz sinematik stili ile bir ekol haline gelen Wes Anderson, bu kez ikonik dolma kalem markası Montblanc için kamera arkasına geçiyor.

Büyük Budapeşte Oteli, Tenenbaum Ailesi ve Daarjeling Limited gibi ikonik filmlerle Hollywood’da hatırı sayılır bir ekol yaratan Amerikalı yönetmen Wes Anderson, bu kez benzersiz tarzını Montblanc’ın efsanevi dolma kalemi ‘Meisterstück’ün 100. yılı onuruna çektiği reklam filmi ile konuşturuyor.

Film, Montblanc markasının hem ismini hem ilhamını aldığı İsviçre Alplerinin en yüksek zirvesi Mont Blanc’ta başlayan bir mizansenle açılıyor. Montblanc’ın hikayesini kısa ve komik şekilde anlatan iki klasik Wes Anderson karakteri ile başlayan film, ünlü aktörler Jason Schwartzman ve Rupert Friend’in hayat verdiği bu karakterlere katılan Wes Anderson ile devam devam ediyor.

Filmde hem yönetmen, hem senarist hem de oyuncu olarak yer alan Anderson’un kendisine eşlik eden aktörlerle aralarında geçen absürt diyalogların özelliği ise kendimizi hem bir Wes Anderson kara komedisinin bir parçası gibi hissederken aynı anda Montblanc’ın ürünleri ve tasarımları ile ilgili hiç sıkılmadan birçok şey öğreniyor olmamız. Hatta Wes Anderson, bu komik ve hızlı diyaloglar arasında önümüzdeki sene kendi tasarımı olan özel seri bir Montblanc kalemin de piyasaya sürüleceğini bile müjdeliyor. 

Anderson sinemasında görmeye alışkın olduğumuz renklere, simetriye ve kendine has sanat yönetimine doyduğumuz film, üçlünün markanın sloganı olan ‘Leave Your Mark’ (İzini Bırak) cümlesini söyleyip hep birlikte yazmaya başlamaları ile son buluyor. Filmin yardımcı yönetmen koltuğunda ise bayrağı ünlü yönetmenler Francis Ford Coppola ve Sofia Coppola’dan devralan Roman Coppola oturuyor.

 

 

Görsel: YouTube