Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Video Oyunu Temalı Reklam Savaşın Çocuklar Üzerindeki Etkisini Yansıtıyor

Video Oyunu Temalı Reklam Savaşın Çocuklar Üzerindeki Etkisini Yansıtıyor

War Child UK savaş alanında yaşayan çocuklar için bağışa çağıran kampanyasında birinci tekil kişi savaş oyunlarından esinleniyor.

Savaşın insan hayatını nasıl darmadağın ettiğini biliyoruz ya da en kötü ihtimalle tahmin edebiliyoruz. Birçoğunun gidişatını sadece sosyal olan ve/veya olmayan medyadan takip etmek durumunda kalabiliyoruz. Savaş alanındaki çocukların yaşadıklarınıysa gördüğümüz dehşet verici manzaraların çerçevesinde hayal edip üzülüyoruz. Üzülmekle yetinmeyip çatışmalardan en çok etkilenen kitleyi korumak için bağış yapanların yüzdesiyse verilen istatistiklere göre %3’ün altında.

War Child UK çocukları çatışmaların travmatik sonuçlarından korumak için bağışın önemini Call of Duty tarzındaki video oyun formatı üzerinden gösteriyor. Hazırlanan kampanyada 9 yaşındaki Nima’nın evini askerlerin basmasını, kaçırılan babasını arayış sürecini onun gözünden video oyuncusu bakış açısıyla yaşıyorsunuz. Asker evini basınca saklanmak, babana bakmak, hayatta kalmaya çalışmak bunların hepsi birer oyun komutuna dönüyor. Altta da süreç boyunca sağlık ve travma durumunun değişmesi komutlara eşlik ediyor. Video oyunu derken bahsettiğimiz kampanyanın bu formattan yararlanan etkileşimsiz bir reklam filminden ibaret olduğunu belirtelim.

Duty of Care adlı kampanya Londra’da bulunan ajans TOAD tarafından hazırlanmış. Kampanyanın bağlı olduğu imza kampanyasına da buradan ulaşabilir ve katkı sağlayabilirsiniz.

Künye:

Ajans: TOAD.
Yaratıcı Yönetmenler: Guy Davidson, Daniel Clarke, Heydon Prowse
Yapım Şirketi: Mother’s Best Child
Yönetmen: Daniel Lucchesi
Eş-Yönetmen: Heydon Prowse
Editör: Elliot Windsor
Yapımcı: Heydon Prowse & Guy Davidson
Post Prodüksiyon Kordinatörü: John Thompson
SFX Yapımcısı: Andy Ryder
Renk: Jack McGinity (Time Based Arts)
Post-prodüksiyon: H & M Ogilvy One
Ses: Liam Conwell
Müzik: Jamie Perera

Görseller: YouTube