Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Victoria’s Secret’ın İlk Trans Modeli: Valentina Sampaio

Victoria’s Secret’ın İlk Trans Modeli: Valentina Sampaio

Transfobik söylemler sebebiyle satışlarında düşüş yaşayan Victoria’s Secret 22 yaşındaki Brezilyalı trans model Valentina Sampaio ile çalışmaya başladı.

Transfobik söylemler nedeniyle 2019’da yapılacak olan defilesini iptal etmek zorunda kalan Victoria’s Secret yeni bir adım atarak ilk trans modeliyle çalışmaya başladı. 22 yaşındaki Valentina Sampaio, Victoria’s Secret Pink serisinin yeni yüzü oldu. Valentina Sampaio, 2016 yılında, henüz 19 yaşında iken “L’Oreal Paris Güzellik Elçisi” seçilerek dikkatleri üzerine topladı. Loreal’in reklam kampanyasında da yer alan Sampaio, Vogue Paris dergisinin kapağında yer alan ilk trans Brezilyalı model oldu . Elle Meksika ve Brezilya kapaklarında da yer alan manken Philipp Plein, Moschino ve Pollini gibi markalarla birlikte çalıştı.

Sampaio, geçtiğimiz Cumartesi günü Instagram hesabından yaptığı kamera arkası çekimlerini “Hayal kurmaktan hiç vazgeçmedim” notu ile paylaşmıştı. Trans manken Victoria’s Secret Pink kampanyası için çalışmaktan çok mutlu olduğunu ifade etmişti. Şirketin yöneticileri de pazartesi günü bu iddiayı doğrulamıştı. Genç modeli Victoria’s Secret mankenleri de tebrik etti.

Ed Razek’in açıklamaları markayı etkiledi

Markanın yaratıcı yönetmeni Ed Razek geçtiğimiz yıl Kasım ayında gerçekleştirilen bir röportajda 190 ülkede 1 milyarın üzerinde insan tarafından izlenen şovun geniş bir hedef kitleyi tarafından izlendiğini belirtmişti. Şovlarda neden büyük beden veya transeksüel bulunmuyor sorusuna gösterinin bir 42 dakikalık özel bir eğlence olduğunu ve bu gurupların markanın “fantezi” kalıbına uymadığını ve bu modellerle çalışamayacaklarını söylemişti. Bu röportajdan sonra Ed Razek ve Victoria’s Secret oldukça tepki toplamıştı. Markanın Valentina Sampaio ile anlaşmasının ardından Ed Razek de emekliye ayrıldığını duyurdu.

ABD’de hala lider bir iç çamaşırı markası olan Victoria’s Secret’ın pazardaki payı düşüş gösteriyor. Markanın satışlarında net bir şekilde gözlemlenen azalmanın sebebi ise farklı vücut ölçülerine sahip modellere yer vermemesi, tek tip vücutlu ve inanılmaz fit mankenlerle çalışmaya devam etmesi ve LGBT+ topluluğuna destek vermemesinden kaynaklanıyor. Marka yaptığı yeni girişimlerle bu algıyı değiştirmeye çalışıyor. Bu sene gerçekleşecek olan şovu iptal etme kararı alan marka, Ed Razek’in açıklamalarının aksine trans modelle de çalışmaya başladı. Geçtiğimiz sene gerçekleşen defilesinde en düşük reytingi alan Victoria’s Secret bu hamlesiyle olumlu bir ivme yakalayacak mı? Bunu ilerleyen günler gösterecek.

Görsel: Instagram