Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Veri Görselleştirenlere Şifa Gibi Yüzlerce Tablo Tekniği

Veri Görselleştirenlere Şifa Gibi Yüzlerce Tablo Tekniği

Data Viz Project; veri görselleştirme, infografik, tablo hazırlama gibi kavramları hayatının bir parçası haline getirenlere alternatif teknikler sunuyor.

Kopenhag merkezli Ferdio bir infografik ve veri görselleştirme ajansı. İşlerinin tanımı gereği de ellerindeki veriyi görsel forma dönüştürürken sürekli olarak yeni, farklı veya alternatif birkaç dokunuş yapmaları gerekiyor. Dilim çizelge, iki eksenli grafik tablo gibi bilindik ve aşina formatların dışına çıkmak için de sürekli olarak tasarım kitaplarını, interneti ve diğer araçları kullanıyorlar. Bir süre sonra kullandıkları bu alternatif görselleştirme tekniklerini not alarak biriktirmeye de başlıyor. Ajans içi geliştirilen bu aracın internetle paylaşılmasıyla da Data Viz Project doğuyor.

Gruplama ve filtreleme sayesinde amaca uygun tablolar

Ajans olarak topladıkları bu formatları bir araya getirerek şık ve yalın bir internet sitesinde bir araya getiriyorlar. Aslında pek çoğu görünce anladığımız veya “biliyorum ben bunu” diyebileceğimiz tablolar. Ancak hepsini birlikte görmek ve amaca göre filtreleyebilmek Data Viz Project’in işlevselliğini de öne çıkarıyor.

Tablo tekniklerini bulundukları ailelere göre sıralayarak çizelge, diyagram, coğrafi şekiller, tablo gibi ayrımlar yapılabiliyor. Girdi formatına göre, fonksiyona göre ve şekle göre de aynı şekilde filtreleme yapılabiliyor. Bir formatı seçtiğinizde ona alternatif olabilecekler de sitenin sağında listeleniyor. Böylece üzerinde çalıştığınız projeyi çeşitlendirmeye imkan tanıyor.

150’den fazla formatın bulunduğu Data Viz Project, veri görselleştirme sürecinde alternatif teknikler arayanlar için yer imlerine eklenesi bir kaynak. Data Viz Project’i buradan inceleyebilirsiniz.

Görsel: Data Viz Project