Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gelir Adaletsizliğini Ortaya Koyan Veriyle Yaratılmış Distopik Tablolar

Gelir Adaletsizliğini Ortaya Koyan Veriyle Yaratılmış Distopik Tablolar

Herwig Scherabon, gelir seviyesi verisini görselleştirerek Los Angeles ve Chicago şehirlerindeki gelir adaletsizliğine dikkat çekiyor.

Herwig Scherabon’ın Income Inequality (gelir dağılımı eşitsizliği) başlıklı projesi, soyut veri tabloları aracılığıyla Los Angeles’ın ve Chicago’nun gelir seviyelerini detaylı olarak gözler önüne seriyor. Proje, konusu ve amacı açısından daha önce yer verdiğimiz zengin ile yoksulun ayrımını ispatlayan kuş bakışı fotoğrafları akla getiriyor. Biçim olarak ise elbette oldukça farklı. Çünkü Scherabon, veri yardımıyla şehirleri yeniden inşa ediyor.

Mıknatıslı demir dokusuna benzer bir görünüme sahip olan yüksek çözünürlü blok yapılar hem ilginç hem de distopik filmlerden aşina olduğumuz gri bir mimari estetik yanılsaması yaratıyor. En yoksul bölgeler, en zenginlerin bulunduğu yüksek kulelere tezat oluşturuyor ve böylece net bir şekilde ayırt edilebiliyor. Los Angeles’ın ve Chicago‘nun ABD’nin nüfus açısından en kalabalık 2. ve 3. şehirleri olmaları da bu tablo için seçilmelerinde önemli bir etken olsa gerek.

Information is Beauty Awards’ta öğrenci kategorisinde ödül kazanan proje tabloları, yazıcıyla basılmış ve kalın ahşap panoların üzerine yerleştirilmiş şekilde sergileniyor.

Tablo 12 milyon blok içeriyor.

Chicago’nun güneyi yoksullukla mücadele ediyor.

Los Angeles’ın merkezinde ve merkeze yakın alanlarında çok sayıda yoksul mahalle olduğu görülüyor.

Görsel: scherabon.com