Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Usta Sanatçıların Atölyelerini Tasvir Eden Resimler

Usta Sanatçıların Atölyelerini Tasvir Eden Resimler

Damian Elwes, sanat tarihinin en önemli eserlerinin doğduğu sanatçı atölyelerini resimliyor.

Damian Elwes, akrilik tablolarında usta sanatçıların stüdyolarından büyüleyici ve canlı görüntüler yaratıyor. Pablo Picasso’nun kübist kompozisyonlarından, Frida Kahlo’nun 1939 tarihli ikonik otoportresi “İki Frida”ya kadar birçok kült eseri, üretildikleri mekanın içinde gösteriyor sanatçı.

Elwes, yaklaşık kırk yıl önce Paris’te yaşarken ve çağdaş sanat mekanlarında vakit geçirirken diğer sanatçıların stüdyolarını resimlemeye başlamış. Her stüdyonun mimarisini, malzemelerini, düzenini ve sanatçıların alışkanlıklarını ayrıntılarıyla incelemiş ve bunları resimlerinde titizlikle belgelemiş. İnternetin ortaya çıkışı ve çevrim içi arşivlerin artmasıyla birlikte Elwes, Jean-Michel Basquiat veya Henri Matisse gibi sanatçıların çalışma alanlarını belgeyeleyen fotoğraflara daha kolay erişebilmeye başlamış.

Detaylarıyla büyüleyen, belgesel gibi tablolar

Büyük ölçekli resimlerinde; raflardaki süs eşyaları, hazır sanat malzemeleri ve hala şövale üzerinde duran ünlü eserler dahil her şey eksiksiz görünüyor. Örneğin Francis Bacon’un stüdyosunun oldukça dağınık olduğunu ve Keith Haring’in çatı katı stüdyosunun grafiti ve eskizlerle kaplı olduğunu görebiliyoruz. Yayoi Kusama’nın 1960’larda New York’ta bulunan stüdyosunun ise üç boyutlu tekstil heykelleriyle dolu sürükleyici bir deneyim/sergi alanına dönüştüğü görülüyor.

Elwes’in yakında Unit London‘da açılacak “Studio Visit” başlıklı sergisinde; Picasso’nun Paris’teki dairesinin tasvirlere, Damien Hirst’ün Thames yakınındaki inziva yerine ve son yıllarda yaptığı eserlere yer veren birçok resim bulunuyor.  Sergi 7 Temmuz’da açılacak ve 23 Eylül’e kadar devam edecek. Sanatçının internet sitesi ve Instagram’ı üzerinden diğer çalışmalarını inceleyebilirsiniz.  bulabilirsiniz.

Sanatçı atölyeleri ilginizi çekiyorsa, aşağıdaki haberlere göz atmaktan da keyif alabilirsiniz.

Ünlü Sanatçıları Stüdyolarında Tasvir Eden İllüstrasyonlar

Ünlü Kadın Sanatçıları Atölyelerinde Tasvir Eden İllüstrasyonlar

Görsel: Damian Elwes