Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uluslararası Af Örgütü’nden Lazerli Eylem #HakanYamanaNeOldu

Uluslararası Af Örgütü’nden Lazerli Eylem #HakanYamanaNeOldu

Uluslarası Af Örgütü Türkiye ayağı direniş sırasında polisten şiddet gören Hakan Yaman için adalet arayışında.

Gezi direnişi sırasında eylemci sanılarak polis tarafından şiddet gören, dövülen, tek gözü çıkarılan ve ateşin içine atılan servis şoförü Hakan Yaman tek gözünü kaybetti (Af Örgütü’nün yayınladığı rapora göre diğerinde de %80 görme kaybı var) ve beyninde kalıcı hasarlar oluştu; çene, alın ve burun kemikleri kırıldı. Hakan Yaman’a bunları yaşatan polisler henüz tespit edilemedi.

Uluslarası Af Örgütü bundan 1 ay önce yayınladığı raporun ardından Hakan Yaman’a yapılanların takipçisi olacağını da duyurdu. Uluslararası Af Örgütü Türkiye’nin direktörü Murat Çekiç’in Twitter hesabından duyurmasıyla haberdar olduğumuz üzere örgüt 1 Aralık gecesinde Çağlayan Adliyesi ve Galata Kulesi’ne projeksiyonla yansıtma yaparak Hakan Yaman’ın fotoğrafını yansıtarak adalet çağrısında bulundu.

Eylemin amacı Hakan Yaman için Çağlayan Adliyesi’nin bağımsız ve tarafsız soruşturma sürdürmesi. Af Örgütü olay yerinden canlı yayın yaptı ve Twitter’da paylaştı.

Af Örgütü’nün resmi Twitter hesabı bu eylemi kendi tweetlemek yerine gören kişilerin ve basın organlarının tweetlerini yeniden tweetlemeyi tercih etti. Bir önceki işlerinde de gazete ilanının kendisini koymak yerine gazetenin çekilmiş fotoğrafını kendi resmi hesaplarından yayınlamayı tercih etmişlerdi.