Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
​Gezi Parkı Direnişinin 2. Yıl Dönümünde Tanıdık Bir Koku: Biber Gazı

​Gezi Parkı Direnişinin 2. Yıl Dönümünde Tanıdık Bir Koku: Biber Gazı

Gezi Parkı Direnişinin 2. yıl dönümü için Uluslararası Af Örgütü’nün hazırladığı biber gazı kokulu mumlar, direniş süresince ve sonrasındaki süreçte yaşananları hatırlatıyor.

Grey reklam ajansının, Uluslararası Af Örgütü için hazırladığı biber gazı kokulu mumlar Gezi Parkı Direnişi’nin 2. yıl dönümünde, direniş sırasında ve sonrasında yaşananları hatırlatmak amacıyla hazırlanmış: Kaybedilen canlar, anayasal hak olan gösteri hakkının engellenmesi, gözaltı süreçlerinde yaşananlar, gazdan etkilenen milyonlar, hala yargılanmamış sorumlular ve anayasal hakları ihlal edilerek yargılanan eylemciler…

Biber gazı kapsülünü andıran kutusundaki sarı mumu elinize almak bile o günleri hatırlatmaya yetiyor. Üstüne bir de mumu yaktığınızda, direnişin başrol oyuncularından olan biber gazı, buram buram çevrenizi sarıyor. Ancak bu satırları yazarken gözlerimin dolmasının sebebi yanımda yanan mumdan mı yoksa hatırlattıklarından mı bilemedim.

En kalıcı hafızanın koku hafızası olduğu ve koku hafızasının duygularla olan yüksek ilişkisi düşünülürse Gezi Parkı Direnişi üzerinden geçen 2 yılın ardından yaşanılanlar bundan daha canlı, etkili ve güçlü bir şekilde hatırlatılamazdı herhalde.

Biber gazı kokulu mumlarla ilgili #BiberGazıKokunca etiketi altında sosyal medyada yapılan paylaşımlar, sizi 2 yıl önceye götürüp, mumdan bağımsız olarak gözlerinizi yaşartabilir.

Sosyal Medya paylaşımlarından bazıları:

Künye:

Ajans: Grey İstanbul
Kreatif Direktör: Görkem Yeğin
Yaratıcı Ekip: Tolga Tunçel, Burcu Günister, Çağlar Kurtaran
Müşteri İlişkileri: Elifsu Serin, Esra Ulusoy
Prodüktör: Meral Barık
Parfümerist: Vedat Ozan

Görsel; Bigumigu, facebook