Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Uluslararası Af Örgütü’nden Çarpıcı Sokak Sanatı

Uluslararası Af Örgütü’nden Çarpıcı Sokak Sanatı

Şehrin her yerinde gerçek birer hücreyi resmeden 25 sokak sanatı insanları haksızlığa uğramış mahkumlar hakkında bilgilendiriyor.

Dan Witz ve Leo Burnett Frankfurt işbirliği ile yaratılmış.

Haksızlığa karşı ağlama duvarı sloganıyla seslenen kampanyada dünyanın dört bir yanındaki yalnızca politik görüşlerinden dolayı hapishanede yatan insanlar konu alınıyor. Haksızlığa karşı geçtiğimiz yaz Af Örgütü ve Witz, Frankfurt’ta 25 duvarı halka açık ağlama duvarına çevirmiş. Duvarlardaki sanat eserleri gerçek birer hücreyi resmediyor, çalışmalardaki insanlar 8 ayrı ülkeden 8 gerçek tutuklu. Sanat eserlerinin önünden geçenler akıllı telefonlarını çalışmaya tuttuklarında o mahkumlar ile ilgili gerçek bilgilere erişebiliyor, uygulamadaki sanal bir duvara da adalet çağrılarını not olarak yazıp bırakabiliyorlar. Şehirdekiler uygulamadaki haritadan diğer duvarların da yerini tespit edip onları da ziyaret etmişler ve kampanyanın bir parçası hissettikleri için kendileri sosyal ağlarda da paylaşmışlar. Geleneksel medya da projeye fazlasıyla ilgi göstermiş.

Birçok uygulama ve yöntem içinden beni birçok konuda hala en çok etkileyeni sokak sanatı oluyor, bu nedenle bu tür bir kampanyada bu işbirliği çok yerinde olmuş. Sokaklardaki eserleri videoyu izleyip mutlaka görün.