Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Dünya Çapındaki 2014 Reklam Harcamaları

Dünya Çapındaki 2014 Reklam Harcamaları

eMarketer 22 ülkeyi kapsayan araştırmasında harcalamaları dijital, mobil internet ve toplam olarak üç kategoride sundu.

Yıl sonu değerlendirmeleri arasında eMarketer’ın yıllık reklam harcamaları araştırması da yer alıyor. 22 ülkeyi içeren araştırma dijital, mobil internet ve tüm medya olarak üç kategoride incelenmiş ve interaktif bir arayüzle incelenebiliyor. 

22 ülkeye göre çıkartılan dünya çapındaki ölçüm; tüm medya harcamasının 559 milyar dolar, dijital harcamasının 146 milyar dolar ve mobil internet içinse bu değerin 40,2 milyar dolar olduğunu gösteriyor.

Sonuçlara ülke çapında ve kıyaslamalı bakmak istersek çeşit çeşit beşli kombinasyonlar üzerinden görebiliyoruz. İlk karşılaştığımız tablo da ABD, Çin, Birleşik Krallık, Japonya ve Almanya’yı içeriyor. 

Buna göre ABD tüm medyada  180 milyar dolar, dijtalde 50,7 milyar dolar ve mobil internette de  18,8 milyar dolar harcamayla tüm listelerin başını çekiyor. 

Tüm listelerde ikinci sırada yer alan Çin ise tüm medyada 63,8 milyar dolar, dijitalde 23,7 milyar dolar ve mobil internette 6,39 milyar dolar harcamış.

Birleşik Krallık tüm medyada 24 milyar dolar, dijitalde 11,3 milyar dolar ve mobil internette 2,83 milyar dolar harcamış. Japonya için bu veri; tüm medyada 40 milyar dolar, dijitalde 9,07 milyar dolar ve mobil internette 2,59 milyar dolar iken Almanya’daki harcama verileri tüm medya için 27,3 milyar dolar, dijitalde 6,29 milyar dolar, mobil internette ise 1,32 milyar dolar. 

Arjantin, Avustralya, Brezilya, Kanada, Hindistan, İsveç, Norveç, Danimarka, Fransa, İtalya, Meksika, Güney Kore, Rusya, İspanya, Finlandiya ve Endonezya’nın harcamalarına buradan ulaşabilirsiniz. 

Görseller web sitesinden alınmıştır.