Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Ucuzluk Marketi Penny’nin Cesur Ambalaj Tasarımları

Ucuzluk Marketi Penny’nin Cesur Ambalaj Tasarımları

Alman ucuzluk marketi Penny, rakiplerine göre daha uygun fiyatlar sunma iddiasını cesur ambalaj tasarımlarıyla bir adım daha ileri taşıyor.

Ucuzluk marketlerinin kendi markalarıyla raflara koyduğu, normalden daha uygun fiyatlı ürünler perakende dünyası için pek yeni sayılmaz. Ancak Almanya’nın en yaygın ucuzluk marketlerinden olan Penny’nin yaptığı son hamle, bazı fason ürünlerinin ambalajlarını tümden değiştirerek Penny’nin müşterilerine sunduğu uygun fiyatları daha da dikkat çekici hale getiriyor.

Bu Ürünlerde ‘Marka’ Yok

Eylül başından raflardaki yerini alan tost ekmeği, mayonez, sofra tuzu, yulaf ve baharatlı cips gibi Penny markalı ürünlerin yeni ambalajlarında dikkati çeken ilk şey, paketlerde marka logosu yerine o ürüne dair dev bir fiyat ibaresine yer verilmesi. Kampanya kapsamında ambalaj tasarımı yapılacak ürünlerin seçimi ise bir tesadüfe dayanmıyor. Çünkü söz konusu ürünler, Penny marketlerinde uzun yıllardır en düşük fiyatlarla satılan ürünler arasında ilk beşte yer alıyor.

 ‘Küçük fiyatlar, büyük etki’ mottosuyla 2 Eylül 2024’ten itibaren ülke çapındaki satış noktalarında fiziksel olarak bulunan ambalaj tasarımlarının yanı sıra OOH mecralarda ve sosyal medyada var olan kampanya, Münih merkezli tam hizmet ajansı Serviceplan NEO imzası taşıyor.

 

Görsel: Serviceplan Instagram