Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitter Özel Etkinliklere Yönelik Kampanya Planlamalarını Kolaylaştırıyor

Twitter Özel Etkinliklere Yönelik Kampanya Planlamalarını Kolaylaştırıyor

Sosyal ağ markaların özel etkinlikler için gerçek zamanlı kampanyalarını daha sofistike şekilde planlamalarını sağlayacak.

Yüksek sayıdaki izleyici kitlesinin büyük bir heyecanla takip ettiği özel etkinlikler süresince belli mecralar markaların kapıştığı bir arenaya dönüyor. Spor, müzik, sinema gibi (Super Bowl, Oscar, Grammy vb.) alanların prestijli etkinlikleri markalar için oldukça değerliyken; gerçekleştikleri süre boyunca izleyici kitlesinin ciddi bir bölümünün Twitter’da bir araya gelmesi, sosyal ağı en çok kapışılan arena haline getirebiliyor.

Markalarla sponsorlu içerik üzerinden kitlesini buluşturan Twitter ise özel etkinlikler boyunca markalara daha cazip fırsatlar yaratmasıyla rekabeti kızıştıracak gibi. “Event Targeting” adlı yeni hedefleme aracı sayesinde markalar bu tür etkinliklere yönelik planlarını aylar önce gerçekleştirebilecek. Geçmiş yıllardaki etkinliklerin yayınlandığı süre boyunca etkileşimde bulunan kullanıcıların cinsiyet, konum, cihaz türü gibi verilerinin ortalamalarına da erişilebilecek.

Markalar bu olanakları okul açılışı gibi daha genel dönemler ve özel günler için de kullanabilecek. Yararlanmak isteyenler ads.twitter.com üzerinden hesaplarını açıp araçlar kısmından etkinlik takvimine ulaşabilir.


Manşet görseli: Kalen2uTech