Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Twitter’da Otomatiğe Bağlanmış Markalı Hizmetler

Twitter’da Otomatiğe Bağlanmış Markalı Hizmetler

Twitter’da bir markayı izlemek size heyecan vermiyor ve bir sebep arıyorsanız işte size 2 tane hem markalı hem de bir amaca hizmet eden uygulama. Uygulamaların her ikisi de bot; yani programlanmış, otomatik yanıt veren mini uygulamalar.

The Guardian Site İçi Twitter İle Arama

Guardian, henüz beta sürecince olan ve site içeriklerini etiketlerden aramaya yarayan @GuardianTagBot Twitter hesabı

@GuardianTagBot’a Twitter hesabınız ile soru sorduğunuzda, sistemde sorduğunuz içeriğe en uygun Guardian yazısını size öneriyor. Sistem bütün cümleleri anlamadığı için ‘@GuardianTagBot What’s happening in the Middle East?’ yerine etiket mantığında ’@GuardianTagBot Middle East news’ gibi kısa ve öz talimatlarla soruları iletmek gerekiyor.

Virgin Havayolları Uçuş Sorgulaması

Virgin Atlantic Havayolları, uçuş numarası ve kalkış günü belirtildiğinde otomatik olarak uçuş durumu konusunda bilgi veren @VAAInfo hesabını hayata geçirdi.

—————————————————–

Twitter’da benzer uygulamalar daha önce de vardı. Mesela yapmanız gerekenleri size hatırlatan Remember The Milk uygulaması ya da Twitter’da mesaj gelmesi bariz belli olmadığından mesajları kontrol etme uygulaması gibi… Markaların yaptıkları uygulamalar ilk değiller ama ihtiyacın ne yöne doğru gittiğini gösteren güzel birer örnek.