Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
DM’den Gelen Penis Fotoğraflarını Otomatik Engelleyen Eklenti: Safe DM

DM’den Gelen Penis Fotoğraflarını Otomatik Engelleyen Eklenti: Safe DM

Twitter'da tanımadığı bir kişiden gelen mesaj sonrası harekete geçen Kelsey Bressler penis fotoğraflarını otomatik olarak silen eklentiyi Twitter için kullanıma sundu.

Tanınmayan kişilerden rastgele gelen cinsel içerikli fotoğraflar sosyal medyada birçok kişinin zorla maruz kaldığı bir durum. Kadınlar için durum erkeklere göre daha ciddi boyutta. 2017 yılında yapılan bir araştırmaya göre ortalama olarak her 4 kadından 3’ü istemsizce bu fotoğraflara maruz kalıyor. 28 yaşındaki web geliştiricisi Kelsey Bressler, yabancı birisinin Twitter’dan mesaj ile göndermiş olduğu penis fotoğrafını görünce bu konu için bir çözüm bulmak istiyor.

İlgi çekmek için böyle bir girişimde bulunup bir de üstüne neden onunla konuşmadığını sorunca Bressler bu olaya oldukça sinirleniyor. Tam o sırada arkadaşı yaratıcı bir fikirle geliyor. Penis fotoğraflarını yapay zeka destekli bir program ile otomatik olarak sansürlemek. Ancak bunu yapmak için bir veri tabanı oluşturması gerekiyor. Çözümü fotoğrafın gelmiş olduğu sosyal medyada arıyor.

Safe DM için 4 bin penis fotoğraflı veri tabanı oluşturuldu

Geçtiğimiz Eylül ayında tüm kullanıcılardan daha temiz bir Twitter mesaj kutusuna sahip olmak için penis fotoğrafları istiyor. Yaklaşık beş ay süren süreç boyunca dört bine yakın özel fotoğraf yollanıyor. Böylelikle yapay zeka için kapsamlı bir veri tabanı hazırlanabiliyor. Safe DM adı verilen filtreleme yazılımı böylelikle tamamlanıyor.

Ücretsiz olarak piyasaya sürülen sosyal medya filtresi yüksek orandan görüntüleri sansürlüyor. Kelsey Bressler, programın penis görselleri içeren fotoğrafları yüzde 99 oranında engelleyeceğini tahmin ediyor. Neredeyse hatasıza yakın bir oran olsa da bazı penis fotoğrafları filtrelemeye girmeyebiliyor. Fotoğrafa ağız veya göz çizen bazı garip senaryolarda penis filtrelemesi işe yaramamış. Ancak bu konu üzerinde de çalışılıyor.

Twitter dışında diğer platformlar için de çalışmalar sürüyor

Filtreleme gelen kutusunda bulunan mesajın içeriğine göre çalışıyor. Uygunsuz bir içerik gönderildiği zaman iki tarafa da neler olduğunu bildirilen bir mesaj gönderiliyor. Mesajı alan taraf görüntüyü görmüyor. Ancak bu işlem şu anda yaklaşık üç dakikada gerçekleşiyor. Yani mesaj hemen açılırsa istenilmeyen görüntülerle karşılaşmak hala olası.

Eklenti şu an sadece Twitter için bulunsa da Bressler diğer sosyal medya platformları için de denemeyi amaçladıklarını ifade ediyor. bunların en etkilisinin ise Chrome eklentisi olacağı görüşünde. Böylece internette gezinirken penis içerikli tüm görsellerden kurtulmak mümkün olacak. 5 aylık bir çalışmanın ardından 14 Şubat günü lansmanı yapılan Safe DM ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Görsel: Twitter, safeDM, buzzfeed