Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Bir Sanat Formu Olarak Penis Fotoğrafçılığı

Bir Sanat Formu Olarak Penis Fotoğrafçılığı

Soraya Doolbaz, eril toplumun diktelerinden biri olan penis fotoğrafı kavramını bir eğlence unsuruna dönüştürmüş.

İstern Snapchat ister Periscope,iİnternetin neresinde olursak olalım kaçamadığımız bir gerçeklik var; erkeklerin penis fotoğrafı tutkusu. Hani güvenli internet derler ya çocuklar için, aslında kaçamadığımız yegane şey oradan buradan fırlayan yersiz penisler. Ve bu eril dayatmanın bir diğer tarafı da talep edilen meme fotoğrafları. Kültür, vatandaşı olunan ülke, dil ve niceleri değişse de klavye başına oturunca meme ve penis fotoğrafı asla değişmiyor.

Soraya Doolbaz, yalnız bir kadınken sürekli olarak penis fotoğrafları aldığını söylüyor. Ve bu fotoğrafları arkadaşlarıyla paylaşıp karşılıklı gelen penis fotoğraflarını değerlendiriyorlarmış. Kimi penisler diğerlerinden daha iyi kimileri daha karakteristikmiş. Ancak kırılma noktası, “Bu penisleri ben profesyonel kamera ile çeksem nasıl olur?” sorusuyla yaşanmış.

New York Post’un hikayeleştirerek yer verdiği Dicture Gallery isimli markası eşliğinde profesyonel penis fotoğrafçısı Soraya Doolbaz, bu işi öyle bir forma sokmuş ki penislere karakter vermiş ve küçük ölçekli çalışmalar yapmaya başlamış. Bu minik moda koleksiyonlarını uygulamak üzere de kadınlarla iletişime geçip erkek arkadaşlarının penislerinin fotoğrafını çekmeye başlamış.

Sıra dışı materyalleri kullanarak yarattığı bu dünya sayesindeki dünyanın önde gelen sanat fuarlarından Miami’deki Art Basel‘e katılma şansı yakalamış ve sanat dünyası tarafından da takdir toplamış. 2 sene önce ilk penis fotoğrafını çektiği andan bugüne büyük bir değişim yaşayan Doolbaz, bir şeyin anlamını değiştirerek nasıl farklı algılar yaratılabileceğini ve değiştirilebileceğini de gösteriyor.

New York Post’un içeriğinde buzlanmış olan fotoğrafların normal versiyonlarını sanatçının internet sitesinden görebilirsiniz.


Görsel; Youtube