Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Türkiye’ye Özel, Türkiye’yi Yansıtan Yeni Ford Focus

Türkiye’ye Özel, Türkiye’yi Yansıtan Yeni Ford Focus

Ford Focus için GTB Türkiye tarafından hazırlanan reklam filmi Türkiye'deki kullanıcıların ihtiyaçları göz önüne alınarak geliştirilen aracı yansıtıyor.

Ford, 1903’ten bugüne otomotiv sektöründeki önemli aktörler arasında yer alıyor. C segmentindeki Focus ise, 20 yılı geride bırakmış bir model. Akıllı otomobillerin pazardaki ağırlığının arttığı ve her şeyin teknolojiyle iç içe geçtiği bir dönemde de yeni Ford Focus, yüksek prodüksiyonlu bir reklam filmiyle 2018 modelini tanıtıyor. GTB Türkiye tarafından hazırlanan Seni en güçlü yansıtan o başlıklı reklam filmi araç ve yaşam alanı arasındaki ilişkiye odaklanıyor.

Ford Otosan’ın Türkiye’de geliştirip çektiği ilk reklam filmi

Yeni Ford Focus, Türkiye’deki kullanıcıların ihtiyaçları ve alışkanlıkları göz önüne alınarak geliştirilmiş sedan versiyonla satışa çıktı. GTB Türkiye de bu bilgiden yola çıkarak Ford Otosan ile birlikte reklam filmini de Türkiye’ye özel olarak hazırladı. Araştırmalar, Türkiye’deki kullanıcı profilinin otomobillerini arkadaşı, sırdaşı ve hayatının bir parçası olarak gördüğünü ortaya koyuyor. Bu içgörü ışığında da ajans ve marka, iletişim kampanyasını otomobil ile insan arasındaki ilişkiden ilham alarak kurgulamış. Böylece GTB Türkiye, Ford Otosan’ın binek araç kategorisinde Türkiye’de geliştirip çektiği ilk reklam filmi projesine imza atmış oluyor.

Ford Focus için hazırlanan bu film, Türkiye’de geliştirilmiş ve çekilmiş olmasının yanı sıra iç mekan ile araç içini etkili bağlayan bir kurguya sahip. Araç içinden ögeler odaya yerleştirilerek bağ kuruluyor ve ilgili her nokta aracı çağrıştırıyor. Ford Focus 2018’in reklam filminde dizi ve sinema oyuncusu Barış Arduç rol alıyor. Yönetmen koltuğunda ise SirFred otururken, filmin görüntü yönetmenliğini ise Jurassic World: Fallen Kingdom filminin de görüntü yönetmenliğini yapmış Oscar Faura üstleniyor. Reklam filminin çekimleri İstanbul’da gerçekleştirildi ve toplamda 3 gün sürdü.

Künye:

Reklamveren: Ford Otomotiv Sanayi A.Ş
Reklamveren Yetkilileri: Özgür Yücetürk, Pınar Ercan Tursun, Serkan Özerbay, Gülay Teköz, Bahar Dikmen, Kerem Can Yücel, Kerem Sakoğlu, Efe Parmaksız, Nur Mutlu, Deniz Göktaş, Meriç Aksoy, Sinem Özcan
GTB Türkiye Ajans Başkanı: Anet Tokatlıoğlu
ECD: Selim Ünlüsoy
Yaratıcı Yönetmen: Bahadırhan Pekşen
Yaratıcı Ekip: Irmak Hatipoğlu, Ayça Peksağ, Ari Koen, Arda Albayraktar, Fatih Taşyürek, Ümit Şen, Bora Uz, Tolga Şahin, İzzet Berker, Ayhan Gelir
Müşteri Ekibi: Suzinur Şebnem Turgut, Ceren Ünay, Gökçe Kurtoğlu, Melike Atliman, Cansu Gençoğlu, Özden Ersöz
Dijital Ekip: Yunus Taşköprü, Nihan Okçu, Bilge Ocak, Onur Özen
Strateji: Irmak Yeşilada, Ceren Sağlam
Prodüksiyon Direktörü: Ayşin Batman

Offline Medya Ekibi: Gözde Durkal, Mert Başaran, Ufuk Satış, Açelya Çetintaş, Ece Yıldız, Seda Koşan, Gözde Benli
Online Medya Ekibi – Ingage: Sait Bugay, Serra Taşçı, Türkü Erus, Emir Demirtürk, Murat Kaçar
Film Prodüksiyon: Norr Film
Prodüktörler: Özge Göksel – Ülgen Demir
Yönetmen: SirFred
Görüntü Yönetmeni: Oscar Faura
Sanat Yönetmeni: ALTO
Post Prodüksiyon: Anima & ABT
Müzik: Jingle House
Fotoğraf Prodüksiyon: PPR
Prodüktörler: Orhan Özkırım – Oya Biricik
Fotoğraf Sanatçı: Özgür Albayrak

Görsel: YouTube