Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gazetedeki Haberler Ses Dosyaları Halinde Spotify’da

Gazetedeki Haberler Ses Dosyaları Halinde Spotify’da

Ford, Brezilya gazetelerinden biri olan Estadão ile ortaklaşa gerçekleştirdiği “The Spotify News” ile haberleri Spotify'a yükleyerek yolda dinlemeye olanak sağlıyor.

Gazete okuyarak harcanan zaman pek çok insan için artık fazlalık olmaya başladı. Özellikle üst seviyedeki yöneticiler günün bir bölümünü gazete okumaya harcamak yerine farklı kanallardan gündemi takip ediyor. Bilgiyi sosyal medya üzerinden veya belirsiz bir internet sitesinden takip etmek ise riskli olabiliyor. Kaynağın belirsiz olduğu bu haberler oldukça hızlı yayılıyor ve kişileri yanıltabiliyor. Brezilya’nın en büyük gazetelerinden biri olan Estadão ve Ford Brezilya iş birliği ile gerçekleşen projede günlük haberleri almak için gazete okumaya gerek kalmazken doğru haberi kısa sürede edinmek mümkün oluyor.

GTB tarafından hazırlanan “The Spotify News” adlı proje gazetelerdeki günlük haberleri Spotify’da çalma listesine dönüştürüyor. Basılı haberleri sesli olarak kayıt altına almak için ayrı bir departman açan Estadão gazetenin basımı bittiği anda haberlerin sesli kaydını da hazırlamış oluyor.

Haberler dağıtıma çıkan gazetelerle aynı anda Spotify’a yükleniyor

Sesli kayıtta haberlerin başlıkları ve önemli kısımları yerine tüm haberi kayıt altına alan gazetedeki bu departmanda yapımcıdan editöre kadar geniş bir çalışma grubu kurulmuş. Bu ekip gazetenin diğer çalışanları ile senkronize çalışarak haberlerin dağıtılmaya başlandığı anda çalma listesini de Spotify’a yüklüyor. Böylelikle basılı gazeteler sabah 5’te büfelere dağıtılırken kayıtta yüklenmiş oluyor. Her bölüm için Spotify’da bir albüm açılırken her haber için ona özel bir parça oluşturuluyor.

Ford üst düzey yöneticileri hedef kitlesine alıyor

Projenin Ford ile entegre olan kısmı ise burada başlıyor. Kayda alınmış haberler otomobil kullanılan her an dinleme imkanı oluşuyor. Ford Edge ST’nin yeni modelini Brezilya’da piyasaya sunan Ford, SUV model için üst düzey yöneticileri (C-Level) ve iş insanlarını hedef kitlesine almak istiyor. Yapılan ortaklık sayesinde iş insanlarının günlük rutinlerinden biri olan haber okuma işini dönüştürüyor. Gündeme dair tüm haberleri yol boyunca dinlemek mümkün kılınıyor.

Künye

Müşteri: Ford
Ajans: GTB
İdari Yaratıcı Yönetmen: Vico Benevides
Yaratıcı Yönetmen: Rodrigo Strozenberg, Denis Peralta
Editör: Andre Savastano
Sanat Yönetmeni: Leticia Rodrigues, Fabio Ferreira, Daniel Matsumoto
RTV: Marina Fridman, Yasmin Mattos
Servis: Martin Zucchini, Valeria Coutinho, Beatriz Altafini
Medya: Rafael Amorim, Marcelo Marujo, Camila Carvalho
Yönetmen: Regis Fernandez
Baskı: Daniel Matsumoto
Ses: A9

Görsel: Vimeo