Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Turkcell İnternet Festivali

Turkcell İnternet Festivali

Turkcell, festival konseptini internete taşımış. Fanta Gençlik Festivali'nin internette olanı desem daha anlaşılır olurum sanırım :)) 

Konseptin güzel yanı, festivalin kendi bir sitesi yok (sadece isim yönlendirmesi var takip etmek isteyenler için). Festival günlük hayatta gezilen siteleri ele geçiriyor.

Proje geçen hafta NTV Spor.net sitesinde başladı. NTV Spor sitesine özel olarak 2 tane canlı maç yayını yaptı.  Festival şimdi Ekolay.net'te. Bu siteye özel olarak Yalın konseri düzenlenecekmiş. (Sırası ile sonrasında Haberturk, Mynet, İzlesene ve Sporx'te).

Maçları izlemediğimden kalitesi nasıl, interaksiyonu var mı bilmiyorum. Yalın konserini kaçırmadan deneyimi yaşamak istiyorum. Konserlerin internete taşınması konusunda özellikle hassasım biliyorsunuz 🙂 

Projede sadece konser ve maç yok. Facebook login ile girdiğinizde bıdık bıdık oyunları oynayıp, puanlar ile bir sürü hediye kazanmak mümkün. Üyelik akışı Turkcell sayfasını Beğen'mek ile başladığından, kampanya sonunda Turkcell Facebook sayfasındaki kişi sayısının ne olacağını ayrıca takip edeceğim. Şu anki sayı 1,147,009.

Kullanıcı deneyimi olarak, festival sitelerinde ana sayfa reklamlarının daha çoşmuş olmasını istedim (site arkaplanlarında pageskin). Fikir açısından güzel ve farklı olan bir kampanyayı, yatay ve kare banner ile sadece anlatmak yeterli gelmedi. 

Ajans: Pure New Media