Sanal gerçeklik ekosistemi içinde Facebook, Samsung, HTC ve Google gibi markalar kendilerini konumlandırdıkları noktalar ve ürünleriyle farklılaşma yoluna giderken izlediğimiz dünyayla etkileşime girmek de yeni bir alan açıyor. Oculus Rift gibi ürünler kendi kontrol kumandalarıyla satılsa da dışarıdan bu dünyaya adım atmak isteyen markalar da aksesuar ve kumanda gibi ürünlerle dünyaya giriş yapıyor.
Hareket takip ve jest kontrol gibi kullanıcı etkileşimi aşamasında ürün geliştirmeleri yapan Nod, Project GOA isimli ürünüyle de sanal gerçeklik içinde etkileşimli kontrol sağlayan çok eksenli ürününü tanıttı.
Bir kamera, iki kontrol kumandası ve bir merkez istasyondan oluşan GOA, tüm sanal gerçeklik cihazlarıyla uyumlu çalışıyor. HTC Vive veya Oculus Rift’in yüksek donanım ihtiyaçlarından Google Cardboard’un herkesi hedefleyen iletişimi arasında Project GOA, son kullanıcının erişebileceği ve bu deneyimi artırabileceği alternatif bir ürün olarak karşılıyor bizi. Ve bir taraftan da sanal gerçeklik teknolojilerinin sadece gözlükten ibaret olmadığını, destekleyici unsunların da yeni bir pazar yaratabileceğini ispatlıyor.
Görsel: Nod