Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Gerçekliğin Bittiği Yerde Başlayan Sahne: ABBA Voyage

Gerçekliğin Bittiği Yerde Başlayan Sahne: ABBA Voyage

Pop müzik ikonu ABBA’yı yeniden hayranlarıyla buluşturan sanal gerçeklik temelli konser projesi ABBA Voyage, gelecekteki konser ve festivallerin bir projeksiyonu olabilir mi?

Londra’daki Queen Elizabeth Olympic Park’ta özel olarak tasarlanan ABBA Arena isimli sahnede, Çarşamba ve Perşembe hariç her gün sanal ile gerçekliğin birbirine karıştığı ABBA konserleri gerçekleşiyor. ABBA Voyage ismi verilen bu sanal gerçeklik temelli konser serisinde, ABBA üyeleri 1979 yılındaki hallerinin hologramları ile arz-ı endam ediyor ve muhteşem tasarlanmış bir ışık şovu ile dinleyenleri o yılların disko ruhuna ışınlıyor.

Bu sanal evrende ABBAtar’lar var

ABBA üyeleri Agnetha, Björn, Benny and Anni-Frid’in en yeni motion capture teknolojileri kullanılarak tasarlanan avatarları, ABBA Voyage konserlerine özel olarak “ABBAtar” olarak anılıyor. Ve bu gerçeğini asla aratmayan ABBAtar’lar, son derece profesyonelce yapılan ışık tasarımının içinde izleyenlere adeta gerçekliğin nerede bittiğini unutturuyor. Ancak bu enteresan deneyimin arkasında yalnızca sanal gerçeklik ve dijital sahne tasarımcılarının olmadığını belirtmek gerekiyor. Çünkü ABBA Voyage’ı hayata geçirmek için ABBA üyeleri de dahil onlarca yetenekli müzisyen, görsel tasarımcı; dansçı ve koreograf da pandemi döneminden bu yana emek veriyor.

(Daha önceki haberlerimizde bahsettiğimiz, sirklerdeki hayvan zulmünü bitirmek için yalnızca hayvan hologramların yer aldığı bir sirk projesi olan Circus Roncalli‘yi de hatırlamadan geçmeyelim)

Yapımcılar Svana Gisla ve Ludvig Andersson, bu fütüristik konser konseptinin tam 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu ve gelecekte birçok nostaljik grubun yanı sıra güncel müzisyenlerin de bu hologram konser prodüksiyonlarını tercih edebileceğinin altını çiziyor.

 

Görsel: Twitter, Facebook