Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tüketici Artık Reklamla Konuşabilecek

Tüketici Artık Reklamla Konuşabilecek

XAPPmedia'nın yeni modeli, tüketiciye reklamla etkileşime girme imkanı veriyor.

Markalar, gelişen teknoloji ile birlikte artık tüketicilerin neredeyse 7/24 çevrimiçi olduğuna inanıyorlar. Ama günlük işler sebebiyle günün belirli bir kısmında akıllı cihazlarımızdan uzak kaldığımız da bir gerçek. Yemek yaparken, koşuya çıktığımızda ya da araba kullanırken akıllı cihazlarımızla olan tek etkileşimimiz genellikle müzik dinlemek oluyor. Bunu yaparken de ellerimiz dolu olduğundan dolayı cihazla herhangi bir etkileşime girmemiz pek de mümkün değil. 

Bunu fark eden XAPPmedia ise yalnızca ses komutu ile reklamla etkileşime girmeyi sağlayan yeni bir model ortaya çıkarmış; “Connect”

Zamanında AdYapper, tüketicilere TV reklamlarına yorum yapabileceği ve reklamcılara geribildirim verebileceği bir platform oluşturmuştu. Şimdi ise XAPPmedia internet radyosundaki reklamları tüketiciyle iletişime geçiren ve çift taraflı bir ilişki yaratmasına olanak tanıyan bir model geliştirdi. Sadece ses komutu ile aktive olan “Connect” ayrıca pazarlamacıların en çok ihtiyaç duyduğu bilgiyi de veriyor, “Reklamımla kaç kişi etkileşime girdi?”

Ölçülebilir olması, kullanım kolaylığı gibi birçok avantajının yanı sıra aslında baktığımızda tüketiciye de çevrim içi içeriklere daha kolay ulaşmasına fırsat tanıyan bir sistem Connect. Tüketici, -eğer ki o marka veya reklam içeriği ile ilgileniyorsa- ses komutuyla bir uygulama indirebiliyor, bir websitesine yönlendirilebiliyor, indirim kuponu kazanabiliyor veya arama yapabiliyor. Örneğin bir otomotiv markasının kısa süreliğine sadece online müşterilerine sunduğu belirli bir kampanya var. İnternet radyosunda bu kampanyanın reklamı verildikten sonra reklam, tüketiciye yapmak istediği şey ile ilgili ses komutunun direktifini veriyor. Kampanya hakkında daha fazla bilgi almak isteyen tüketici “Daha Fazlasını Öğren” dediği zaman otomatik olarak ilgili websitesine yönlendiriliyor.

Şuanda National Public Radio’da pilot olarak uygulanan modelin kısa zamanda daha fazla radyoda aktif hale gelmesi muhtemel.