Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
48 Saatte Yaratıcı Fikrin İzini Sürmek: TSRRF Hackathon

48 Saatte Yaratıcı Fikrin İzini Sürmek: TSRRF Hackathon

TSRRF Hackathon, Yaratıcı Fikirler Enstitüsü ev sahipliğinde 20-22 Haziran arasında Galata Rum Okulu'nda gerçekleşecek.

Yaratıcı Fikirler Enstitüsü ve ABD İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğinde 20-22 Haziran tarihleri arasında Galata Rum Okulu‘nda 48 saat boyunca yaratıcı fikrin peşine düşülecek bir hackathon etkinliği düzenleniyor. TSRRF kısaltmasıyla adlanan bu hackathon, ülkemizdeki yenilik geliştirme ve yatırımcılık kültürüne teşvik amacıyla 100 yaratıcı katılımcı ile farklı sektörlerde yer alan üst düzey yöneticileri, yatırımcıları, kanaat önderlerini ve sivil toplum liderlerini bir araya getirecek. 

Yazılım, tasarım, mühendislik, mimarlık gibi alanlarda profesyonel olarak çalışan veya eğitim alan kişilerin yanı sıra, yenilikçi fikirleri olduğuna ve bir fikri hayata geçirebileceğine inanan herkesin başvurabileceği etkinlik için yaş sınırlaması da bulunmuyor.

Katılımcıların 48 saat boyunca yazılım ve donanım prototipleri ile iş modelleri geliştireceği hackathon teması 20 Haziran’da paylaşılacak. Tema her ne kadar sürpriz olsa da etkinliğin temel amaçları arasında özellikle kurumsal şirketlerin karşılaştığı ana zorluklar olarak nitelenebilecek su ve enerji kaynaklarını koruma, trafik, atık yönetimi gibi sorunlara çözüm üretmek yer alıyor

TSRRF boyunca çeşitli alanlardan kanaat önderleri katılımcılara profesyonel destek ve danışmanlık verecek. 22 Haziran 2014 tarihinde de yine iş dünyasının tecrübeli isimleri ve kanaat önderlerinden oluşacağı belirtilen jüri, değerlendirmeleri sonucu pek çok yaratıcı projeyi ödüllendirecek. Etkinliğin bir parçası olarak, geliştirilen projelerin kitlesel fonlama projelerine dönüştürülmesi ve devamında şirketler tarafından verilecek desteklerle ilgili bilgiyi buradan alabilirsiniz.

Bireysel veya en fazla yedi kişiden oluşan grup halinde başvurabileceğiniz etkinlik için son başvuru tarihi 13 Haziran 2014 (Cuma). 

Hackathon’a katılmaya hak kazanan 100 kişi ise etkinliğin web sitesiFacebook ve e-posta üzerinden duyurulacak. Etkinlikle ilgili diğer gelişmeler de yine bu seçeneklerden takip edilebilir. Twitter’da da ilgili tweetlere #TSRRF ve #Hackathon etiketlerinin bir arada eşlik ettiğini şimdiden söyleyelim.