Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Trafiği Elleriyle Yöneten Adam

Trafiği Elleriyle Yöneten Adam

Yönetmen Erik Schmitt'in, şehir trafiğine perspektifle müdahale ettiği videosu viral oldu.

Alman yönetmen Erik Schmitt, geçtiğimiz yıl bir feribot videosuyla adından söz ettirmişti. O videoda elleriyle feribota otomobil yüklüyormuş gibi yapmıştı. 150 bini aşkın bir hayran kitlesi olan yönetmen, bu yıl 4 milyona yakın beğeni topladığı bir trafik videosuyla konuşuluyor.

Şehir trafiğini elleriyle yönetebilme düşüncesinin dayanılmaz hafifliği

Schmitt, bu videoyu çekerken tamamen perspektifin gücünden faydalanmış. Fotoğrafçıların çok iyi bildiği bir terim olan zorlama perspektif tekniğini ustalıkla kendi çalışmasına uygulamış. Yönetmen, araçlardan yeterince uzaklaşıp onlara tepeden bakabildiği doğru noktayı bulmuş. Trafiği büyük bir dikkatle takip ederek araçları ve yayaları kendisi yönetiyormuş gibi göstermiş. Tabii bu çalışmada izleyiciye en çok haz veren şeylerden de biri trafiği elleriyle yönetebilme fikri. Nihayetinde hepimiz şehir trafiğinden bıkkın bir yaşam sürüyoruz.

Zorlama perspektif, bir nesneyi gerçekte olduğundan daha uzak, daha yakın, daha büyük veya daha küçük göstermek için kullanılan bir optik illüzyon. Nesnelerin boyutlarını, bu nesnelerle izleyicinin ya da kameranın bakış açısı arasındaki durumları değerlendirerek insanın görsel algısını manipüle etmeyi sağlayan bir teknik. Düğün fotoğraflarında da sıkça kullanıyor. Schmitt daha ilginç ve kaliteli bir kullanım örneği sunmuş burada.

Görsel: Instagram