Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toyota iQ – Park Virali

Toyota iQ – Park Virali

Viral videoların bazılarını o kadar seviyorum ki, hepsini ayrı ayrı haber yapmak istiyorum. Bu haberde Toyota'nın iQ viralini ve Chevrolet'nin Captiva viralini paylaşacağım sizlerle.

Toyota iQ çok yenilikçi bir otomobil. Toyota'nın B segmentinde Yaris adlı bir minisi olduğunu biliyorsunuz. Toyota Aygo adlı model, Yaris'ten de ufak bir süper mini. iQ ise Aygo'dan bile küçük bir otomobil. Sınıf olarak Smart'la aynı kategoriye girse de 3+1 kişilik aracın ondan daha zeki bir iç tasarımı var. Aracın başka bir özelliği de fiyatının kendisinden daha üst seviyedeki araçlarla aynı olması. Yani kesinlikle ucuz değil. Zaten Carluvr.com'daki haberimde yayınladığım reklam filmine bakarak da aracın pazarlama anlamında nasıl premium bir konumlandırmaya sahip olduğunu görebilirsiniz.

iQ'nun viraline gelirsek, boyutlarını ve eğlencesini gayet güzel anlatan filmin sürprizi sonunda saklı.

Link: Toyota iQ parking viral

Bu arada bu film Japonya'dandı. Bunun gibi başka kısa iQ filmlerini şurada enter diye mini siteye girerek izleyebilirsiniz. Başbakanımız gibi YouTube'a girebiliyorsanız YouTube kanalı da burada.

Chevrolet Captiva virali ise tesadüfen cep telefonuyla çekilmiş gibi görünen, yayılma potansiyeli çok yüksek (klasik kötü kadın şoför klişesini kullanıyor) bir film. YouTube'da 1,7 milyon izleyiciyi geçmiş bir film olması da bunun kanıtı zaten.

Bu arada bu işin viral olduğunu nereden biliyorsun derseniz; videonun ilk çıktığı blogların yorumlarındaki tartışmalarda şu kanıt öne sürülmüş; çekici şirketleri asla bir önden çekişli bir aracı bu şekilde çekmezler. Zaten filmin yayılışı da Captiva modelinin Çin lansmanı sırasında olmuş. Biraz da reklamcı /pazarlamacı içgüdüsü diyelim 😉