Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Toy Story 3

Toy Story 3

Yapılacak, yapılmıyor, yine iptal edilmiş derken Toy Story 3 geliyor. Peki ne zaman? 2010’da.

Tüh daha çok varmış, ama olsun, geç olsun güç olmasın… Neden mi? Buyruuun:

Evvel zamaaan kalbur saman, Disney ve Pixar arasındaki sözleşme yüzünden Disney Pixar’ın tüm animasyonlarındaki karakter haklarına sahipti. Yanısıra, animasyonların devam filmlerini yapma hakkını da elinde tutuyordu. Gel zaman git zaman Disney, Pixar’la arasındaki centilmenlik anlaşmasına uymayarak,  2004’te “dur ben Toy Story 3 yapıcam, abuk bir hikaye bile uydurdum” diyerek ortalığı birbirine kattı. İlk iki filmin yönetmeni de olan gözbebeğimiz John Lasseter başta olmak üzere bilimum Pixarcılar duruma ne kadar üzüldüklerini belirttiler. Tim Allen “Pixar yoksa ben tek kelime seslendirmem” bile dedi.

Pixarcılar yetmiyormuş gibi hayranlar da çeşitli nidalarla ayaklanınca Disney şaşırdı, ve projeyi bir iptal ettiii bir geri aldıı…

Disney Pixar’ı alınca, John Lasseter’in ilk işi “animasyon departmanını biz yöneticez, geri çekilin” demek oldu ve öncelikle Toy Story’yi kurtardı. (Bunun önemini daha sonra tartışırız.:))

Açıklanma tarihine göre geç, vizyon tarihine göre erken bir haber oluyor belki, ama Toy Story 3 geliyor da geliyor, aman da aman 🙂 Serinin üçüncü filmini John Lasseter değil, Lee Unkrich (Toy Story 2, Monsters, Finding Nemo) yönetiyor. Senaryo da şu anda Michael Arndt (Little Miss Sunshine) amcanın ellerinde. Seslendirenler tarafında kesin olan iki isim Tom Hanks ve Tim Allen.

Bu arada John Lasseter yönetiminde Toy Story ve Toy Story 2 üç boyutluluk anlamında elden geçiyor. İlk iki filmi cilalanmış şekilde 2009 ve 2010’da yeniden izleyebileceğiz.

Üçüncü oyuncak çılgınlığı için henüz resmi bir görsel yok, ama eli kulağındadır diyoruz, kulağımızı çekip tahtalara mermerlere vuruyoruz.