Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Yeni Pixar Var Haaanım: Wall-E

Yeni Pixar Var Haaanım: Wall-E

Ratatouille henüz karşımıza çıkmamışken, yapımı başladığından beri tuhaf bir gizlilik içinde sürdürülen 2008 yılı Pixar filmi sonunda kendini az da olsa gösterdi. Ratatouille ile birlikte tanıtımının daha detaylı olarak karşımıza çıkacağı tahmin edilen Wall-E bir Andrew Stanton filmi. (Andrew kim? Nerede çalışıyor? Anası babası ne iş yapıyor?)

Pixar’ın robot camiasına parmak çalma girişimi nasıl sonuçlanacak acep diye kara kara düşünen hayranlara Disney içinden bilgi sızdırılarak “robot animasyonu dediğin böyle yapılır, bekleyin görün” mesajı iletildi. Akabinde, bir Pixar filminde ilk defa etten kemikten bir insan göreceğimiz bilgisi de geldi. Fred Willard isimli, benim şahsen hiç haz almadığım oyuncu amca Wall-E filminde kalem ucundan fırlamayan tek karakter olarak gelecek karşımıza. (tüh demekten başka bir şey bulamıyorum :))

Filmin konusu: İnsanların dünyayı tamamen çöp doldurmayı başararak gezegeni terk ettiği, çöp toplama amacıyla yağ damlatan robot modeli Wall-E’lerden yeryüzünde bir tane kaldığı bir dönemde, bizim robotcuğumuz mevcudiyetinin sebeplerini aramakta, insanlar uzayın derinliklerini kirletmeye devam etmekte, elin robotu bile bir insandan daha duygusal olabilmektedir. Wall-E bu zorlu yolda aşkı, arkadaşlığı, sevgiyi, kardeşliği keşfedebilecek midir?

Bir ilginç not daha; Pixar filmin ilk üçte birinde fazla konuşma olmadığını, hatta Hello Dolly filminden gelen sesler dışında tek duyacağımız seslerin robot biplemeleri olabileceğini de fısıldadı.

Pixar sayfasına muhtemelen Ratatouille’den sonra ekleyecektir, dolayısıyla filmin henüz bir Pixar bağlantısı yok. Disney bağlantısı diye koydukları şeyi de ben vermiyim, onlar adına utanırım. Ama dur dur yok, ne utanıcam, buyrun budur. cık cık cık…

Henüz filme dair tatmin edici görüntüler sağlamasa da ilginç bir girişi olan fragmanı da görelim buradan.

Fragmanı hangi kalitede izleyeceğime ben karar veririm diyorsanız 1‘i, Imdb sayfasına ışınla beni diyorsanız 2‘yi tuşlayınız, veya operatör için bekleyiniz…