Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Topshop ve Google Plus’tan Gerçek Zamanlı İnteraktif Defile

Topshop ve Google Plus’tan Gerçek Zamanlı İnteraktif Defile

Topshop, Google Plus ile yaptığı ortaklık ile moda dünyasının geleceğinin interaktif defileler olduğunu söylüyor.

Defilelerin geleceği belli oldu, henüz dün Adidas’ın NY Moda Haftası’ndan interaktif defilesini haber yapmıştık. Şimdi de Topshop dijital dünyadaki varlığını Google Plus ile ortaklaşa gerçekleştireceği interaktif defile projesi ile destekliyor.

Model cam, mankenlerin üzerine giydikleri gerçek zamanlı çekim yapan küçük bir kamera ve bilgisayar başındaki insanların podyumdaki mankenin olduğu yerde gibi hissedip onun adımlarıyla olan biteni takip etmelerini sağıyor. Uygulama tabii ki fazladan özel içerik de sunuyor, bu içeriğin adı da ‘Road to the runway’, yani mankenlerin kulisteki anlarından podyuma kadarki süreçlerini takip eden dijital günlük.
Topshop aynı zamanda defile günü Google+ Hangouts uygulaması ile kırmızı halidan Google Plus’ta ve Youtube’da canlı yayın yapacak. İzleyiciler sisteme kayıt olduktan sonra merkez ofisten tasarım ekibine ve uluslarası ünlü blog yazarlarınasorular yöneltebilecek.
‘Be a Buyer’ uygulaması ile de insanlar kendi beğendiği parçalardan seçimler yapıp Google Plus hesaplarında paylaşabilecek, yaptıkları kombinler hakkında Topshop ekibinden öneriler alabilecek.