Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Topshop’tan müşteriye gerçek zamanlı online alışveriş deneyimi!

Topshop’tan müşteriye gerçek zamanlı online alışveriş deneyimi!

"Topshop Unique" koleksiyonu için Londra Moda Haftası'nda gerçekleştirdiği defileyi kendi web sitesinden canlı olarak yayınlayan İngiliz moda markası TopShop, müşterilerine "customise the catwalk" adında, dikkat çekici bir online alışveriş deneyimi yaşattı.

Defileyi canlı olarak izleyenler modellerin üzerindeki kıyafetleri o anda ekranın bir köşesinde görerek beğendiği elbiselerin rengini ve bedenini seçip istedikleri ürünü anında satın alabildiler.

Facebook geliştiricileri tarafından sayfaya yerleştirilen "Shoot the Show" kamera butonu sayesinde de kullanıcılar istedikleri anda modellerin fotoğraflarını çekip beğendikleri kıyafetleri Facebook'tan arkadaşlarıyla paylaşabildiler.

Sosyal medyayla iç içe olan bu kampanya aynı zamanda Twitter'dan da desteklendi. Şovu canlı izleyenlerin defileyle ilgili attıkları tivitler markanın sayfasına yansıtıldı ve en güzel tiviti atana bir dahaki etkinliğe VIP bilet hediye edildi. Kullanıcılar aynı zamanda şovda çalan parçaları ücretsiz olarak iTunes'tan da indirebildiler.

İnsanlara illa farklı şeyler deneyimlettireyim diye boş yere kanat çırpmayan, yerinde bir müşteri odaklı kampanya olmuş. Ülkemizdeki moda markalarından da böylesine viral yayılma sağlayabilecek sosyal medya kanallı çalışmalar görmek isteriz.