Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tibetli Rahipler Saykodelik Mandala Çizermiş Gibi: Yu Maeda

Tibetli Rahipler Saykodelik Mandala Çizermiş Gibi: Yu Maeda

Los Angeles'ta üretim yapan sanatçı Yu Maeda'nın birbirine geçen renk ve desenleri ortaya saykodelik görseller çıkartıyor.

Bıçaklar, kafatasları, beyinler, kan ve bir takım başka sıvılar. Hayır Tarantino’nun ya da Eli Roth’un yeni filminden ya da herhangi bir kanlı hikayeden de bahsetmiyorum. İşin aslı bir vahşet de değil bahsedeceğim. Los Angeles’ta üretim yapan sanatçı Yu Maeda aksine bu ögeleri öyle güzel renklerle bir araya getiriyor ki bir anda her şey poplaşıyor. Birbirine geçen renkler ve desen ortaya saykodelik görseller çıkartıyor.

Japonya’dan Los Angeles’a Uzanan Eğlenceli ve Vahşi Çizgiler

Yu Maeda’nın çizimlerini inceleyince karanlık sanatın k’sinin olmadığını direkt anlıyorsunuz. Bakınca keyif veren görsellerin kafası yoğun gibi duruyor. Parlak renkleri Tibetli Budist rahiplerin mandala desenlerine benzer desenlerle harmanlıyor Yu Maeda. 2014 yılında Kumamoto Japonya’dan Los Angeles’a taşınan sanatçı Maeda, Giant Robot ve Superchief galerilerinde işlerini bolca sergiliyor. Los Angeles’a rahat gidemiyorsanız ve işlerini görmek isterseniz ama Adult Swim’i de takipleyebilirsiniz. Sanatçı Adult Swim ve Japonya’da yayın yapan NHK kanalları için de animasyon üretimi yapıyor.

Sanatçının kendi işlerini yayınladığı sitesinin adı “Core Pop”. Gerçekten de Yu Maeda kendine cuk oturan bir isim seçmiş. Maeda’nın işleri Nickelodeon izleyerek büyüyen, büyüyünce Adult Swim ve Cartoon Network izlemeye devam eden Gen Y ve Gen Z’nin severek bakacağı türden çizimler. Mesela “iyi tatiller” dilediği bir videosunda gözleri yerinden fırlayan bi tavşan var, Happy Tree Friends izlediyseniz hoşunuza gidebilir.

Sanatçının işlerini sitesindenVimeo ve Instagram’ından takipleyebilir, bigcartel’den ise satın alabilirsiniz.

Görsel: Yu Maeda