Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
The Red Rail, kan vermeyen bu kıyafetlerden giyemez!

The Red Rail, kan vermeyen bu kıyafetlerden giyemez!

Alakasız bir konu ile başlıyorum. Orkid'in arkadaşına sürpriz yap, Vogue dergisinde çık ve adını şu anda hatırlayamadığım sonradan görme diğer ped markasınında Millyet Cadde'de resimlerin yayınlanma olayı nedir?

Vogue bu kadar gözümde düşebilirdi böyle bir kampanya ile isimlerini kullandırttığı için. Pedler konusunda yorum yapmak istemesemde, apış arasına giren bir olayın ünlü olmak için kullanılması saçma geliyor, elimde değil.

Bir süredir yazıcam bu konuyu, aklımda kalacağına haberin içinde kalsın :))

Nereden aklıma geldi? Modacılarla yapılan projeler olsun, inekleri – ayakkabıları süslemek olsun, aynı işleri yapanlardan gına geldiğinden böyle hızımı alamadan yazdım.

Buyrun size alternatif, sosyal sorumluluklu üstelik modacı kullanılan bir proje… (ve evet sevdim fikri kesinlikle).

Alman moda markası The Red Rail, sadece kan verenlerin sahip olabileceği 20 parçalık özel bir koleksiyon yapmış (Koleksiyon geçen hafta Amsterdam Fashion Week'te gösterilmiş).

Sadece kan verenlere çekiliş ile verilecek kıyafetlere sahip olmak için, kan verdikten sonra kan verme ID'leri ile birlikte kişiler istedikleri kıyafeti belirtip [email protected] adresine email atacaklar.

Her ne kadar birine bir şey verme konsepti üzerinden çıksa da proje; id alma, email atma ve çekiliş olmasını pek sevmedim.

Alışveriş ve moda ile ilgili tüketimlerimiz o kadar uç noktada ki, kan verip üstüne para da istese yine iş yaparmış projeleri (tabi bilinmedik kişiler yerine cidden moda dünyasının en ses getiren tasarımcılarını kullanmaları daha mantıklı bir seçim olurmuş).

Detaylar şurda…