Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Isıtıcı Savaşı – UFO vs. Vecta

Isıtıcı Savaşı – UFO vs. Vecta

Isıtıcı Savaşı
Infrared’ler birbirini yakma peşinde

Yaklaşık 10 gün önce Milliyet gazetesinde bir haber yer almıştı. Bu haberde Infrared Isıtıcı pazarının iki markası UFO ve Vecta’nın karşılıklı atışmalarından söz ediliyordu. Haber detayında UFO markasını temsilen bir yetkili “Halka söylenen yalanı hukuki zeminde ispatlayacağız” diyor, Vecta ise sahip olduğu teknoloji ile %80 tasarrufa ulaştığını söylüyor ve bu noktanın üzerinde ısrarla duruyordu.

Ve dün. 26 Ocak. UFO’nun “hukuki” zemine taşıyacağı bilinen “kan davası”nın ilk eli açılmış oldu. UFO, TSE tarafından düzenlenen ve üzerinde Vecta markasının sahibi “Baytek” firmasının adının net bir şekilde görüldüğü bir belgeyi kullanarak gazetelere tam sayfa ilan verdi. Bu belgenin üzerinde sarı vurgu ile belirtilmiş kısımlarda :

“Yapmış olduğumuz bu deneyler cihazın Isıl Verimliliği ile ilgili değildir”

“Bu rapor sadece deneyi yapılan numune için geçerlidir ve Ürün belgesi yerine geçmez”

İbareleri yer alıyordu. TSE, düzenlemiş olduğu bu belgede “Baytek HPC-1 700W” markasını taşıyan “özel düzenlenmiş örnek ürün” hakkında yapılan testin “firmanın belirlediği şartlarda” gerçekleştirildiğini, bu testin sonucunda Baytek firmasının söz konusu ürün için “TSE Belgesini bu şartlarda edinemeyeceğini” belirtiyordu.

UFO, bu ilan ile Baytek firmasının hem %80 enerji tasarrufu yalanını ortaya attığını hem de illegal olarak TSE Belgesi kullandığını ispatlamaya çalışıyor.

Durum her ne olursa olsun, UFO’nun “%80 enerji tasarrufu” iddiasını hukuki zeminde tartışmaya niyetli görünüp, gazetelerde bu şekilde bir ilanda bulunması ciddi bir konu. Bu ilanın UFO ile Vecta arasında ayrı bir dava konusu olacağı açıkça belli.

Önümüzdeki günler ısıtıcı pazarındaki rekabetin ve kavganın daha da kızışacağı günler olacak.