Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Terk Edilmiş İç Mekanları Tamamlayan Portreler

Terk Edilmiş İç Mekanları Tamamlayan Portreler

Sokak sanatçısı Rone, Avsutralya'da gerçekleşen sergisinde iç mekanları duvar resimleriyle deneyim alanına dönüştürdü.

Rone, yeni sergisinde Perth’in yaklaşık 20 yıldır büyük ölçüde kapalı olan tarihi Centenary Galleries’ini unutulmaz duvar resimleriyle bezedi. TIME • RONE başlıklı bu sürükleyici sergi, mekanın her iki katındaki 12 odaya yayılıyor ve toz, çatlak boya ve mobilya kalıntıları da dahil olmak üzere terk edilmiş ortamla harmanlanan büyük ölçekli portreler içeriyor.

Eserlerin, besteci Nick Batterham’ın yarattığı ses ortamıyla tamamlanmasıyla sergi çoklu duyusal bir deneyim alanına dönüşmüş. Sergi, ziyaretçileri şimdiki zamanda yaşamaya, ortamı kendi benzersiz yollarıyla deneyimlemeye ve çürümenin içindeki güzelliği bulmaya davet ediyor.

‘TIME açık uçlu bir anlatı; mekanı deneyimlemenin doğru ya da yanlış yolu yok, sadece ziyaretçilerin yakalayabileceğini umduğum yollar var. İnsanlar kendi hikayelerini yaratıyor bu yüzden herkes bunu farklı şekilde deneyimleyecektir.’ diyor Rone.

Rone’un eserleri Batı Avustralya Sanat Galerisi‘nde (daha fazlasını burada bulabilirsiniz) tarihi Centenary Galleries’de tamamen sürükleyici bir halka açık sergide ilk kez sergileniyor. Ziyaretçiler, yüzyıl ortasındaki Avustralya’nın kalıntıları arasında yürürken, alanı daha önce hiç olmadığı gibi deneyimlemeye davet ediliyor. 30 Eylül’e kadar sürecek sergi, soyulan boya ve çatlak tavanların anlam arayan hayalet yüzlerle buluştuğu, büyük ölçekli duvar resimlerini ses manzarası ve zamanın geçişini anımsatacak yerleştirmelerle harmanlıyor. Ziyaretçilerin geride bıraktıklarımız ve tarihin unutulmuş yönleri üzerinde düşünmeleri teşvik ediliyor. 

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Art Gallery of WA | AGWA (@artgallerywa)’in paylaştığı bir gönderi

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram’da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Art Gallery of WA | AGWA (@artgallerywa)’in paylaştığı bir gönderi

Görsel: Rone