Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Terk Edilmiş Fabrika Devlerin Anıt Mezarına Dönüştü

Terk Edilmiş Fabrika Devlerin Anıt Mezarına Dönüştü

Phlegm, murallarındaki fantastik karakterleri üçüncü boyuta taşıyarak "Mausoleum of Giants" adlı harika bir yerleştirme projesi ortaya koydu.

İngiliz sokak sanatçısı Phlegm’i dev mekanik figürlerden oluşan murallarıyla keşfetmiştik. Siyah beyaz çalışmayı tercih eden sanatçı için bu yarı hayvan, yarı insan ve yarı makine fantastik karakterler adeta onun imzası niteliğinde. Sanatçı murallarında sürdürdüğü bu tarzı kolaylıkla 3 boyutlu dünyaya adapte etmiş ve Mausoleum of Giants (Devlerin Anıt Mezarı) adlı harika bir yerleştirme projesi ortaya koymuş.

Binlerce yıldır yaşayan devlerin ebedi istirahatgâhı: Mausoleum of Giants

Murallarını kendi yaşadığı yer olan Sheffield’de çizen sanatçı, Mausoleum of Giants için de aynı tutumunu sürdürmüş. Yerel bir sanayi tesisine yerleştirdiği heykeller, terk edilmiş mekanın tekinsiz atmosferiyle ve mimari özellikleriyle oldukça uyumlu olmuş. Karakterler bir film setinden ya da stop-motion animasyondan fırlamış gibi duruyor. Siyah-beyaz olduklarından mürekkeple gerçek dünyanın içine çizilmiş 3 boyutlu figürler gibi görünüyorlar. Phlegm karakterlerin anatomilerini ve pozisyonlarını da mimariyle uyumlu olacak şekilde kurgulamış. Figürlerin abartılı anatomisi nedeniyle ziyaretçilerin kendini cüce gibi hissedeceği gerçeküstü bir dünya yaratmış.

Sasha Bogojev tarafından kaleme alınan sergi açıklama metni de oldukça masalsı: “Binlerce yıldan fazla yaşadığı düşünülen bu varlıklar, nehirlerin aşındığını ve dağların değiştiğini gördüler. Son günlerinin yavaş ama kesin olarak yaklaşmasıyla birlikte devler ebedi istirahatları için hazırlar. Herkese de onlarla tanışmak, yaslarını tutmak ve sonlarını kabullenmek için yeterli zamanı tanıyorlar.”

Heykeller, 6 Nisan 2019 tarihine kadar İngiltere’nin Sheffield kentinde sergilenmiş. Ancak harika bir 360 derecelik sanal turla eserleri görmeniz mümkün. Phlegm’in çalışmalarına internet mağazası üzerinden göz atabilir, Instagram’ı üzerinden sanatçıyı takip edebilirsiniz.

Mausoleum of Giants Mausoleum of Giants Mausoleum of Giants

Görsel: Mausoleum of Giants
Manşet görseli düzenlenmiştir.