Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Terapist, Hukuk Danışmanı Gibi “Yapay Zekâlı Uzman”larla Kullanıcıya Destek Veren Kulaklık

Terapist, Hukuk Danışmanı Gibi “Yapay Zekâlı Uzman”larla Kullanıcıya Destek Veren Kulaklık

Yapay zekâ yazılım ve donanım laboratuvarı Natura Umana; kullanıcıya terapist, finans danışmanı, hukuk danışmanı, seyahat rehberi ve fitness koçu olmanın yanı sıra daha birçok alanda destek verebilen AI HumanPods'u CES 2025'te tanıtacak.

AI HumanPods’un dokunmaya duyarlı dış kısmına dokunulduğunda cihaz, kullanıcının talebini analiz ediyor. İhtiyaç duyulan yardıma bağlı olarak kulaklık; terapist, asistan, bahçıvan, dil ve fitness koçu, seyahat rehberi, hukuk danışmanı veya bunlardan daha fazlası olarak hareket etmeye başlıyor. Natura Umana, kulaklıklar için açık kulak tasarımını seçmiş.

AI HumanPods’un istekleri işleyebilmesi için kullanıcının indirmesi gereken özel bir uygulama hazırlanmış. Ayrıca kulaklığın Bluetooth aracılığıyla akıllı telefona bağlanması gerekiyor. Kullanıcı, kulaklığını telefonuna bağladıktan sonra AI HumanPods’a neye ihtiyaç duyduğunu sormaya başlayabiliyor. Kulaklıklar mikrofon aracılığıyla kullanıcıyı dinliyor. Ardından insan sesinden ayırt edilemeyen bir sesle konuşarak yanıtlıyor ve kullanıcıya çözümler sunuyor.

Kulaklığı tanıtan geliştirme ekibi, kullanıcı ile yapay zekâ arasındaki etkileşimi sohbete dayalı hale getirerek ekran süresini en aza indirmeyi umuyor.  7-11 Ocak tarihleri ​​arasında Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2025’in ziyaretçileri, kulaklıkları bu yıl piyasaya çıkmadan önce test etme şansına sahip olabilecek.

HumanPods, “AI People” adı verilen yapay zekâlı uzmanlarla destek sunuyor

AI HumanPods’lar açık kulaklı, yani kulak kanalına girmiyor. Bu, kullanıcıların kulaklıkları rahatça dinlemesine ve konuşmasına olanak tanıyor. Kulak kanalının dışında oturdukları için sıfıra yakın basınç ve gerilim ile daha fazla hava akışı da söz konusu. Kulaklıkların yan tarafında bir kanca bulunuyor ve cihazın kulak kanalı dışındaki ağırlığının dengelenmesine yardımcı oluyor. Natura Umana, test sırasında kullanıcıların genellikle AI HumanPods’u taktıklarını unuttuğunu, çünkü bu kancanın cihazın ağırlığını hissettirmediğini söylüyor. Startuo,, AI HumanPods için bu kancanın beş farklı boyutunu üretecek ve böylece cihaz her kulağa uyacak hale gelecek. Ekip, kullanıcılar egzersiz yaparken bile kulaklıkların düşmeyeceklerini garanti ediyor.

Kulaklıklar 15 dakikalık hızlı şarjla şarj edilebiliyor. Tek şarjla tüm gün kullanımda dokuz saate kadar kullanılabiliyor. Kulaklıkla birlikte verilen bir şarj cihazı da bulunuyor ve bu cihaz 24 saate kadar ek güç sağlayabiliyor.

AI Humanpods, hareketlerle çalışıyor: oynatmak ve duraklatmak için kulaklıkların dışına dokunmak, ses seviyesini ayarlamak için kaydırmak ve sesli asistan için uzun basmak gerekiyor. ENC teknolojisi ve çift mikrofon algoritmaları sayesinde cihaz, net bir dinleme için dış gürültülerin yüzde 90’ına kadarını engelleyebiliyor. Kulaklıklar ayrıca düşük ses seviyelerini algıladıklarında kendi bas seviyelerini de otomatik olarak ayarlıyor.

Natura Umana, HumanPods için kendi işletim sistemini geliştiriyor. NatureOS olarak adlandırılan bu sistem, yapay zekâlı kişi/uzman/temsilci/ajanlarının (AI People) yanı sıra ChatGPT, Gemini, Claude ve daha fazla resmi dil modellerini de işin içine katarak kullanıcıya yanıt veriyor. Başka bir deyişle ekip, NatureOS’u kullanıcıların bu resmi dil modellerine, Nature’a ve diğer AI People’a; metin, resim, belge ve sesli not göndermesine olanak sağlayacak şekilde tasarlamış. Dijital ajanlardan bahsetmişken, Natura Umana onları insan davranışını ve konuşma nüanslarını taklit edecek şekilde tasarlıyor, böylece monoton ya da yapay bir his vermiyorlar.

Her Yapay Zekâ Kişisinin (AI People) kendi kişiliği, sesi, uzmanlığı ve amacı bulunuyor; bu sayede kullanıcılar, sanki gerçek bri insanla telefon görüşmesi yapıyormuş gibi hissediyorlar. Ancak en tepedeki asıl yapay zekâ kişisinin/ajanının adı Nature. Nature, kullanıcının sorusunu duyduktan sonra soruyu değerlendiriyor ve talebi uygun Yapay Zekâ Kişisine yönlendiriyor. Bu bir terapist yapay zekâ kişisi, bir fitness koçu yapay zekâ kişisi, bir seyahat rehberi yapay zekâ kişisi ve daha fazlası olabiliyor.

Natura Umana, CES 2025’in ardından 2025’in ilk çeyreğinde AI HumanPods’u ve NatureOS’u piyasaya sürmeyi hedefliyor.

Yapay Zekâlı Robot Diş Hekimi

Yapay Zekâya Karşı Gardını Alanlar [Bigumigu’da 2024]

Görsel: Natura Umana