Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Teneke Kutularla Sokak Sanatı

Teneke Kutularla Sokak Sanatı

Jakuna Melata, teneke kutuları motive edici mesajlarla renklendirerek özgün grafiti çalışmaları üretiyor.

Jakuna Melata, 2014 yılından bu yana sokak sanatı işleri üreten sanatçı bir çiftin takma ismi.  Barselona’da çalışmalarını sürdüren sanatçılar, teneke kutuları renklendirerek ve üzerlerine olumlu mesajlar yazarak ileri dönüştürüyor. Kutuları boyadıkları sprey boyaların tenekelerini bile daha sonra sanat malzemesi olarak kullanıyorlar. Kutulara yazdıkları mesajlarla sevgi dolu olan daha iyi bir bir dünya talep ediyorlar. Çalışmalarının, sonsuz aşka ve geçici sanata dayandığını ifade ediyorlar.

Amaç yoldan geçenlerin kalbini aydınlatmak

Başladıkları günden bu yana Barselona, ​​Paris, Londra, Mallorca, Madrid, Girona ve La Rioja sokaklarında 600’den fazla sanatsal müdahale gerçekleştirmişler. Şehri insancıllaştırmak, yoldan geçenlerin kalbini aydınlatmak ve seyirciyi gülümsetmek misyonuyla hareket ediyorlar.

“Kimine göre aktivistiz, kimine göre elçiyiz, kimine göre romantikleriz, kimine göre de yaratıcı geri dönüşüm yapıyoruz. Sanatçı olduğumuzu söyleyenler bile var! Biz sadece hayatın aşıklarıyız, başka bir şey değiliz. Sadece Jakuna Melata’yız.” diyorlar.

Jakuna Melata’nın internet mağazasına buradan göz atabilirsinizç

Jakuna Melata

Özenle seçerek yer verdiğimiz diğer sokak sanatı işlerine şuradan, grafiti çalışmalarına ise buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Instagram