Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tekstil Atığı Girişimleriyle Çevresel, Sosyal ve Ekomik Sürdürülebilirlik [Redesign Everything Kazananı]

Tekstil Atığı Girişimleriyle Çevresel, Sosyal ve Ekomik Sürdürülebilirlik [Redesign Everything Kazananı]

"The Revival"; çevresel sürdürülebilirliği, ekonomik güçlenmeyi ve sosyal refahı iç içe geçirerek döngüsel ve toplum merkezli bir tekstil ekosistemi yaratıyor.

“The Revival”; topluluk liderliğindeki tasarım, ileri dönüşüm ve tekstil atığı girişimleriyle ekonomik, sosyal ve çevresel refahın desteklenmesini amaçlıyor.

The Revival projesi aslında kendini tekstil atığı sorunlarına küresel çapta çözüm bulmaya adamış, toplum öncülüğünde sürdürülebilir bir tasarım STK’sı. Merkezi Gana’da bulunan kurum, eğitim, farkındalık, sanat ve istihdam yaratmayı programlarına kusursuz bir şekilde entegre ediyor.

1 milyondan fazla giysinin çöplüklerden ve okyanuslardan uzaklaştırılmasını sağladı

Yenilikçi ileri dönüşüm ve geri dönüşüm girişimleri sayesinde, 1 milyondan fazla giysinin çöplüklerden ve okyanuslardan uzaklaştırılmasını sağlayarak, aynı zamanda tekstil atıklarının yakılmasından kaynaklanan hava kirliliğini de azaltıyor. The Revival’ın etkisi, ücretsiz çevrim içi kurslar ve dersler aracılığıyla dünya çapında yaklaşık 2.000 kişiye ulaşıyor. Atık olarak kabul edilen 20 milyon giysinin atık depolama alanlarından ve okyanuslardan uzaklaştırıldığı, Afrika’da bir ileri dönüşüm merkezinin kurulduğu ve mevzuatın aşırı üretimi azalttığı bir gelecek öngörülüyor.

Önde gelen okullar, kurumlar ve kültürel kuruluşlarla yapılan iş birlikleri, dönüştürücü ortaklıklara olan bağlılığının altını çiziyor. Revival’ın benzersiz yaklaşımı çevresel sürdürülebilirliği, ekonomik güçlenmeyi ve sosyal refahı iç içe geçirerek döngüsel ve toplum merkezli bir tekstil ekosistemi için bir model yaratıyor.

What Design Can Do tarafından düzenenlenen Redesign Everything Challenge’ın tüm kazananlarına buradan göz atabilirsiniz.

Görsel: Redesign Everything Challenge


Bigumigu Yazarı
| GENEL