Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tek Elle Monte Edilebilen Minimalist Kuş Yuvası Tasarımı

Tek Elle Monte Edilebilen Minimalist Kuş Yuvası Tasarımı

Alman iç mekan tasarımcısı Michael Hilgers, yeni tasarımı ile ağaçlara asılan kuş yuvaları konusundaki ezberleri bozuyor.

Pragmatik tasarımları ile ünlü Alman iç mekan tasarımcısı ve mimar Michael Hilgers, ince paslanmaz çelik plakalar kullanarak tasarladığı MATZ isimli kuş yuvalarıyla, hayvan severlere stil sahibi ve sürdürülebilir bir seçenek sunuyor. Minimalist tasarımı ile hem modern mekanlara kusursuz uyum sağlayan MATZ besleme istasyonları, aynı zamanda yapımında kullanılan Alman yapımı paslanmaz çelik sayesinde -ahşap kuş yuvalarının aksine- hem su geçirmezlik hem de uzun yıllar boyunca paslanmadan ve yıpranmadan kalabilme özelliklerine sahip.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinde bulunan Sauerland menşeli tasarım mobilya üreticisi Purstahl için üretilen bu kuş yuvalarının en önemli özelliği, sadece iki parçadan oluşması ve bu parçaların tek bir tık mekanizması ile birbirine sağlam şekilde kenetlenmesi. Tasarımı sayesinde ağaç dallarına asılırken herhangi bir asma düzeneğine gerek duymayan MATZ isimli yuva ve besleme üniteleri ancak duvar / direk gibi alanlara asılırken bir asma düzeneği gerektiriyor. Böylece tek elle dahi monte edilebilen bu kuş besleme üniteleri, özellikle açık alanları olan minimalist tasarımlı restoran ve otellerin tercihi olacağa benziyor.

 

Görsel: Purstahl