Yaratıcı bünyeler için günlük besin kaynağı
Tecavüz Hükümlüsü Brock Turner’ın Serbest Bırakılmasına Tepki Olarak Doğan Fotoğraf Serisi

Tecavüz Hükümlüsü Brock Turner’ın Serbest Bırakılmasına Tepki Olarak Doğan Fotoğraf Serisi

Yana Mazurkevich, It Happened isimli fotoğraf projesinde Stanford Üniversitesi'nde öğrenci ve yüzücü olan Brock Turner'ın tecavüz hükmüyle 6 ay hapis cezası verildikten sonra 3. ayında serbest bırakılmasına atıfta bulunuyor.

Bu sene başında gündeme gelen ve 28 Ocak 2016’da bilinci yerinde olmayan bir kadına tecavüz ettiği gerekçesiyle Kaliforniya’daki Santa Clara’da tutuklanan, açılan davada suçlu bulunan Brock Turner’ın 2 Haziran’da da 6 aylık hapis cezası başlamıştı. 3 yıl olarak belirlenen hükmün 6. ayında da şartlı tahliye ile serbest kalabileceği belirlenmişti. Fakat geçtiğimiz günlerde iyi niyetten ötürü 3. ayında Turner serbest bırakıldı.

Brock Truner’ın beyaz bir Amerikan olması nedeniyle yargı karşısında kayırıldığı görüşü oldukça yaygın bir kanıya dönüştü. Siyah sporcu Brian Banks‘in suçsuz olmasına rağmen 6 yıl hapis cezası alması ve yaşadıklarına karşılık tecavüz hükümlüsü bir beyazın 3. ayının sonunda iyi niyetle serbest bırakılması konunun bir başka tartışma boyutunu oluşturuyor.

Belarus doğumlu New York’taki Ithaca College’da eğitim alan Yana Mazurkevich ise bu vakadan ilham alarak It Happened isimli bir fotoğraf serisi hazırladı. Cinsel istismar üzerine farkındalık yaratmayı amaçlayan medya platformu Current Solutions yarattığı seri olur böyle şeyler diyerek geçiştirdiğimiz, kafamızı diğer tarafa çevirdiğimiz önem vermek istemediğimiz gerçekleri hatırlatıyor.

Görsel: Yana Mazurkevich